Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sportovkyní roku 2012 na Liberecku se stala Zita Frydrychová

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 01. 2013 18:34

Sdílet článek

 

Vyhlášení ankety Sportovec roku 2012 za rok 2012, kterou připravuje KS ČSTV, se konalo včera v Kongresovém Centru Babylon v Liberci. Mezi jednotlivci zvítězila Zity Frydrychová (Trampolíny Liberec), v kategorii družstev pak loňský Mistr republiky ve fotbale Slovan Liberec.

na29. ledna v KD Crystal v České Lípě, 30. ledna v Lomnici nad Popelkou a 31. ledna v Městském divadle v Jablonci nad Nisou, vždy od 18 hodin.

Kromě špičkových sportovců jednotlivých regionů, mezi nimiž nechybí olympionici, mistři světa, mistři Evropy a republiky, se akce zúčastnili také zástupci městských a krajských úřadů, senátor ČR, přední sportovci současnosti i minulosti a řada dalších významných hostů. V Babylonu předávala ceny nejlepším také náměstkyně hejtmana LK pro sport Zuzana Kocumová.

Kromě nejlepších sportovců, handicapovaných sportovců, trenérů a veteránů byl v Liberci také uveden do Síně slávy Jan Bachtík (Slavie Liberec), dlouholetý trenér hokeje a funkcionář. Titulem zasloužilý veterán na 60 let byl oceněn sáňkař František Halíř, (Dukla Liberec), dvojnásobný mistr světa, šestinásobný vítěz Světového poháru veteránů.

Na slavnostním večeru vystoupila multimělkyně (zpěvačka, herečka, tanečnice, navigátorka) Olga Lounová a zpěvák Zonyga.

V roli moderátora se poprvé a skvěle představil zkušený Štěpán Škorpil, dlouholetý sportovní komentátor Československé televize a Eurosportu.

Další vyhlášení Sportovce roku Českolipska se koná dnes 29. ledna v KD Crystal v České Lípě, zítra 30. ledna v Lomnici nad Popelkou a ve čtvrtek 31. ledna v Městském divadle v Jablonci nad Nisou, vždy od 18 hodin.

Krajské finále Sportovec roku 2012 Libereckého kraje se uskuteční 28. března v Divadle F. X. Šaldy v Liberci, od 19 hodin. Nejúspěšnější sportovec Liberecka 2012

Prestižní sportovní anketa Nejúspěšnější sportovec Liberecka roku 2012 tak zná své nejlepší. Dlouholetými pořadateli jsou okresní organizace ČSTV, Deníky, Krajské sdružení ČSTV LK, Agentura ČOK-CZ, Liberecký kraj a města – Chrastava, Raspenava, Hrádek n. N.

Dospělí jednotlivci

1. Frydrychová Zita (Trampolíny Liberec), trampolíny. Účastnice olympijských her OH 2012 15. místo, mistryně republiky v jednotlivcích.

2. Gebre Selassie Theo (FC Slovan Liberec, Werder Brémy), fotbal. Mistr ligy a účastník Eura 2012. Nyní Bundesliga.

3. Nedvěd Petr (HC Bílí Tygři Liberec), hokej. Reprezentant, účastník mistrovství světa.

4. Štajner Jiří (FC Slovan Liberec), fotbal. Tahoun mistra ligy, reprezentant.

5. Sudová Nikola (Dukla Liberec), snowboard. Třetí místo v celkovém pořadí světového poháru (Moguls).

6. Hlava Lukáš (Dukla Liberec), lyžování. 3. místo v závodě SP v Lahti.

7. Cvachová Andrea (Sport aerobic Liberec), aerobik. 2. místo na MČR, 1. na 7th Czech Aerobic Open Cup, 1. na Poháru federací 1. kolo Brno, 25. na MS 2012, 1. na Poháru federací 2. kolo Nitra, 1. na Poháru federací 3. kolo Zlín, 4. na Světovém poháru v gymnastickém, step a dance aerobiku, 4. na SP v gymnastickém aerobiku, Kufstein.

8. Markušová Aneta (Slavia TU Liberec), karate. Členka reprezentace, startovala na MS, mistryně republiky, 3. na akademickém MS.

9. Zummer Tomáš (Capoeira Liberec), capoeira. 3. místo v kategorii A-Profi na ME 2012 Vem Camará, 1. v kategorii A-Profi na MS A.C.A.P.O.E.I.R.A. a celkový vítěz soutěže v Brazílii.

10. Fáber Marcel (Lokomotiva Liberec), šerm. Vítěz všech veteránských turnajů, 1. na Mistrovství ČR v kategorii AK1 (veteráni).

Dospělí družstva

1. FC Slovan Liberec (fotbal). Mistr ligy 2012, účastník předkola Ligy mistrů a Evropské ligy.

2. VK Dukla Liberec (volejbal mužů). Finalista Českého poháru, hrající extraligu. Účastník Evropského poháru.

3. HC Bílí Tygři Liberec (hokej). Účast v semifinále play-off extraligy.

4. LTK Liberec (tenis). Umístění mezi šesticí nejlepších v extralize.

5. Trampolíny Liberec (trampolíny). Zita Frydrychová Sandra Opalecká 1. místo na MČR dospělých v synchronních skocích, kvalifikovaly se na Světové hry v 2013 v Kolumbii.

Mládež jednotlivci

1. Klemm Romuald (Lokomotiva Liberec), šerm. 1. na Mistrovství ČR v kategorii kadeti, 1. na MČR v kategorii junioři, účastník ME, nejlepší umístění ve fleretu z ČR, 1. na MČR v kategorii kadeti družstva, 2. na MČR v kategorii junioři družstva. Vítěz všech kadetských soutěží v ČR.

2. Horáková Michaela (Lokomotiva Liberec), kanoistika. Členka juniorské reprezentace, dvojnásobná mistryně ČR v kategorii K2 juniorky na tratích 500 a 200 m. Na MČR obsadila 2. a 3. místo v kategorii K1 juniorky (200 a 500 m). Reprezentovala na MEJ, kde obsadila 12. a 15. místo.

3. Fürst Matouš (Lokomotiva Liberec), orientační běh. Mistr republiky v kategorii H16 v nočním or. běhu, člen reprezentačního družstva dorostu, které na ME získalo bronz. V dlouhodobé soutěži Čs. svazu orientačních sportů (žebříček A) skončil na 5. místě.

4. Hynčicová Petra (Dukla Liberec), lyžování. Světová olympiáda mládeže: 10. místo ve sprintu (volně), Mistrovství Evropy mládeže do 18 let: 2. ve sprintu (volně), 3. na 7,5 km (klasika). Na MČR na kolečkových lyžích 3. na 7,5 km.

5. Němcová Štěpánka (Lokomotiva Liberec), šerm. 1. na Mistrovství ČR v kategorii mladší žačky, 1. na MČR v kategorii družstva mladší žačky, 3. na MČR v kategorii družstva seniorky, 12. na MT ve Wroclawi, účast na turnaji v Paříži.

6. Taušová Viktorie (Slavia TU Liberec), karate. Mistryně republiky, vítězka mnoha regionálních turnajů.

7. Vik Lukáš (Slavia TU Liberec), karate. Mistr ČR 2012, 2. místo GP Plzeň, 1. BP Budapešť.

8. Janda Jaroslav (Capoeira Liberec), capoeira. 1. místo v kategorii 12 14 let a celkový vítěz MČR 2012.

9. Binhak Tomáš (JC Liberec), judo. 1. na Přeboru ČR starších žáků, 2. na MČR dorostenců.

10. Háček Vít (Dukla Liberec), skoky na lyžích. Na MČRJ 3. místo.

Družstva mládež

1. HC Bílí Tygři Liberec (hokej). Starší dorostenci vybojovali v extralize 3. místo.

2. FC Slovan Liberec (fotbal). Dorost postoupil po řadě let do nejvyšší soutěže.

3. Trampolíny Liberec (trampolíny). Karolína Dolejšová a Eliška Patrmanová 1. místo na MČR žactva v synchronních skocích.

4. Lokomotiva Liberec (šerm). Družstvo kadetů: Romuald Klemm, Jáchym Novák, Jiří Syřiště 1. na mistrovství republiky.

5. Sport aerobic Liberec. Trio starších žákyň Aneta Chlumská, Barbora Mazánková, Kateřina Fáčková 3.na MČR, 4. na 7th Czech Aerobic Open Cup (Zlín), 5. na Poháru federací 1. kolo (Brno), 2. na Poháru federací 2. kolo (Nitra), 4. na Poháru federací 3. kolo (Zlín), 5. na Mezinárodním závodu v gymnastickém aerobiku (Liberec).

Trenér amatér

Patrman Miroslav (Trampolíny Liberec), trampolíny. Po 13 letech spolupráce dovedl Zitu Frydrychovou na Olympijské hry Londýn 2012. Dlouholetý úspěšný reprezentační trenér a vedoucí trenér oddílu Trampolíny Liberec.

Trenér profesionál

Šilhavý Jaroslav (FC Slovan Liberec). Mistr fotbalové Gambrinus ligy 2011/12. Účastník Předkola Ligy mistrů a Evropské ligy.

Handicapovaní

Suchánek Jiří (SKST Liberec), stolní tenis. Účastník Paralympiády Londýn 2012, mistr ČR 2012 ve dvouhře kategorie kvadru.

Handicapovaní družstva

Tauš René Suchánek Jiří (SKST Liberec). Stolní tenis vozíčkáři.

Veteráni nad 60 let

Halíř František (Dukla Liberec), saně. Dvojnásobný mistr světa, šestinásobný vítěz světového poháru (v jedničkách), čtyřikrát vítěz SP ve dvojkách. Absolutní vítěz v kategorii nad 50 let v jedničkách a dvojkách.

Síň slávy

Bachtík Jan (Slavie Liberec). Dlouholetý trenér hokeje a funkcionář.

Netradiční sportovní výkon

Pilařová Ivana. Běžkyně po všech kontinentech. Loni maratón na severním pólu.

Hvězda Deníku

Markušová Aneta (Slavia TU Liberec), karate. Členka reprezentace a bronzová na Akademickém mistrovství světa.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky