Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sportovní tenisový den nepřinesl žádné poražené

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 26. 11. 2015 12:28

Sdílet článek

Celkem 37 dětí z několika domovů a ústavů Libereckého kraje si tento týden na kurtech v Liberci zkusilo zahrát tenis. Bez ohledu na jejich zdravotní handicap se všechny s velkým zaujetím učily, jak správně držet při úderu tenisovou raketu a jakou silou nejlépe odpálit míček, aby přeletěl síť a dopadl do kýženého prostoru. Liberecký kraj pro ně spolu s LTK Liberec připravil Sportovní den s hand.

 „Sportovní den měl jediný cíl, a sice pozvat děti a dospívající na tenisové kurty a zábavnou formou jim umožnit, aby si zkusili něco z tenisu. Chtěli jsme, aby si akci hlavně užili. Proto jsme pro ně připravili také krátké exhibiční utkání dvou tenistů - vozíčkářů Michala Štefanů a Jana Haška,“ řekla náměstkyně hejtmana pro sociální věci Lenka Kadlecová. „Rádi bychom sportovní den opakovali i příští rok a udělali z něj tradici,“ doplnila.

Děti pod vedením profesionálních trenérů vyzkoušely i další sportovní disciplíny, třeba hod míčkem na cíl. Medaile dostali nakonec všichni, neboť, jak zdůraznili organizátoři, sportovní klání nemělo žádné poražené. Jenom samé vítěze.

Medaile handicapovaným rozdávali vedle náměstkyně hejtmana Lenky Kadlecové také bývalý fotbalista FK Baumit Jablonec nad Nisou a dnešní útočník AC Sparty Praha David Lafata spolu s náměstkyní ministra zdravotnictví Lenkou Teska Arnoštovou. „Přijel jsem podpořit jednoho z organizátorů, mého kamaráda Petra Rejmana, a udělat radost zdravotně postiženým dětem,“ prozradil čtyřnásobný nejlepší střelec nejvyšší české fotbalové soutěže, člen klubu ligových kanonýrů David Lafata, který účastníkům věnoval na památku i svou fotografií s autogramem a každý ze zúčastněných domovů obdaroval životopisnou knížkou Kanonýr Lafi.

„Máme radost z toho, že si akci i přes svůj handicap děti užily. Nebýt ale pomoci týmu LTK Liberec a několika sponzorů, nemohli bychom sportovní den vůbec realizovat. Za to jim patří poděkování,“ shrnul za organizátory Petr Rejman.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky