Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Stanislav Eichler: „Druhá strana pravítek a článek liberecké MF DNES aneb předvolební hon na čarodějnice“

Bc. Fulková Andrea

  • 14. 09. 2012 12:55

Sdílet článek

Nad některými články a tvrzeními liberecké redakce MF DNES, obzvláště z poslední doby, mi zůstává rozum stát. Mezi takové patří i článek „Dar žákům, nebo volební kampaň?“ redaktora Šebelky z 12. září 2012, ve kterém mě pranýřuje za školní pomůcku zaslanou žáčkům prvních tříd základních škol v našem kraji. Jako důkaz redaktor poskytuje čtenářům ukázku tohoto pravítka, pro umocnění dramatičnosti navíc patřičně zvětšenou. Ovšem tak jako vždy je čtenářům ukázána pouze jedna strana mince – vlastně pravítka. Redaktor jaksi pozapomněl zveřejnit i lícovou stranu, která vlastně udává smysl. Přední strana lentikulárního pravítka na sobě totiž nese kromě české abecedy v psací i tiskací formě, početní příklady hodné učebních osnov prvních tříd, a také fotografie bílého tygra a zajímavých objektů nacházejících se v Libereckém kraji. Toto bylo záměrem – zábavnou formou s vhodným grafickým zpracováním poskytnout prvňáčkům jednoduchou školní pomůcku.

Hon na čarodějnice začal – rubová černobílá strana pravítka s mapkou a znakem Libereckého kraje a prostým přáním hejtmana, bez uvedení jakékoli politické příslušnosti, se dostala nejen do školních lavic, ale také na první stránku krajské liberecké přílohy MF DNES. Navíc s obviněním z politické předvolební agitace. Díkybohu, že panu redaktorovi uniklo, že každý rok navštěvuji četná sociální zařízení, např. i dětské domovy, kam dětem vozím drobné dárečky a v předvánočním čase i adventní kalendáře. Ty poslední byly myslím s krtečkem. Možná by totiž nakonec i krteček schytal nesmyslné obvinění z politické agitky.

                                                                                                       Mgr. Stanislav Eichler, hejtman Libereckého kraje 

 Přílohou prohlášení je i celá grafika lentikulárního pravítka, tedy i 3 postupně se prolínající vrstvy, které redaktor Šebelka záměrně veřejnosti neposkytl. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky