Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Stanovisko Zastupitelstva Libereckého kraje k aktuální situaci na Ukrajině

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 25. 01. 2022 15:49

Sdílet článek

„Zastupitelstvo Libereckého kraje vyjadřuje svou podporu všem obyvatelům partnerské Vinnytské oblasti na Ukrajině a také všem členům a vedení její regionální samosprávy.

Ukrajina jako nezávislý stát i celý ukrajinský národ v těchto dnech a týdnech bohužel musí čelit bezprecedentnímu tlaku Ruské federace na svoji samostatnost, územní celistvost a suverenitu.

Pevně věříme, že současnou krizovou situaci se podaří překonat výhradně mírovými prostředky a jednáním. Věříme, že Ukrajina bude dále pokračovat ve svém rozvoji a nastoupené cestě směrem ke standardní evropské demokracii.

Stejně tak jsme přesvědčeni, že budou trvat i naše přátelské partnerské vztahy s Vinnytskou oblastí, které se datují již od roku 2016. Budeme Vinnytskou oblast podporovat na její cestě do Evropy!“

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky