Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Starosta Osečné navštíví slavností v Markersdorfu

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 09. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8827|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Slavnostní akce k 15. výročí vzniku sjednocené obce Markersdorf se v sobotu 3. října od 18. 30 hodin zúčastní starosta  Osečně Jiří Hauzer.

„V roce 1994 se rozhodly místa Markersdorf, Holtendorf, Pfaffendorf, Jauernick-Buschbach, Gersdorf, Friedersdorf a Deutsch-Paulsdorf uskutečnit dobrovolné sloučení obcí a „psát“ dějiny pod jménem obec Markersdorf. Tento správní počin má nyní v roce 2009 patnáctileté jubileum, a to je pro nás podnět ukázat výsledky uplynulých let a prezentovat je občanům i hostům,“ vysvětlil v pozvánce pro hejtmana starosta Markersdorfu Thomas Knack.

„Chceme ukázat, že nešlo jen o správní akt pro správu, zvolené radní a občany, ale také o to, jak všichni zúčastnění usilovali, přivést velkou obec k životu,“ doplnil.

S Markersdorfem spolupracuje město Osečná v rámci Mikroregionu Podještědí.

„Každoročně například pořádáme výměnné dětské tábory a víkendová setkání dětí. Za to patří dík starostovi Thomasi Knackovi, který je naprosto spolehlivým partnerem. Všichni členové našeho zastupitelstva si také považují nedávnou návštěvu markersdorfských radních v Osečné, kterým jsme mohli představit naše město. Bereme to jako start další spolupráce, na kterou se opravdu těšíme,“ řekl Jiří Hauzer.

„Já sám se jezdím do Markersdorfu inspirovat pro svoji práci starosty. Řadu věcí jsem se tu už naučil a také zde převzal mnoho podnětů,“ doplnil.  

Po přijetí hostí na markersdorfské radnici se hlavní část programu uskuteční v místní tělocvičně.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky