Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Státní zámek Sychrov pořádá o víkendu netradiční prohlídky s pohádkou Princezna Lada

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 04. 2012 16:02
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Pohádkové prohlídky na státním zámku Sychrov již mají svoji tradici. První prohlídky tohoto druhu se uskutečnily v prosinci 2002 a od té doby to bude již po
dvacáté sedmé co „nejpohádkovější zámek Libereckého kraje“ ožije pohádkovým příběhem.

Akce je připravena na 28. – 29. dubna a 1. 5. vždy od 10.00, 11.00, 12.00, 13.30, 14.30, 15.30 hodin. Tentokrát si děti prohlédnou zámek v duchu známé filmové pohádky „Princezna Lada“.

„Prohlídky jsou určené především dětem, kde zámecké interiéry slouží jako
kulisa. Návštěvníci projdou celou prohlídkovou trasu, která se promění v dějiště pohádky. Děti příběh nejen sledují, ale jsou i aktivními účastníky,“
zve Lucie Spálenská z oddělení vztahů k veřejnosti zámku Sychrov s tím, že v předchozích netradičních pohádkových prohlídkách například pomohly zavřít zlého rádce do vězení (Pyšná princezna), pomohly čertovi chytit zlého správce (Čertův švagr) a podobně.

„Oceňuji skvělé nápady pracovníků sychrovského zámku, které přibližují dětem starobylá prostředí a umění našich předků. Zároveň tak podporují cestovní ruch v Libereckém kraji a to je v současné hospodářské krizi pro náš region velmi přínosné,“ řekla náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová, pověřená vedením resortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu, s tím, že spolupráce kraje a státních institucí se vyplácí oběma stranám.

„.Proto například prezentujeme naše hrady a zámky v regionu na stáncích Libereckého kraje během veletrhů cestovního ruchu či připravujeme společné vstupenky vybraných turistických cílů,“ doplnila.

Pro letošní sezónu jsou na zámku Sychrov, kromě prohlídkových tras a nově zrekonstruované oranžérie v zámeckém parku, připraveny i čtyři výstavy:

Od 21. dubna - v prostoru bývalé konírny proběhne slavnostní otevření výstavy „TECHNOPOLIS“ - interaktivní výstava je zaměřena na vědu a technologie 2. poloviny 19. století a začátek 20. století. Připomene také vynálezy a díla Julese Verna. Výstava je koncipována pro všechny věkové skupiny a bude přístupná do konce října 2012

Od 24. května - „I král byl dítětem“ – výstava ukáže návštěvníkům, že i velcí panovníci byli někdy dětmi. Budete si moci prohlédnout dětské hračky, oblečení i předměty denní potřeby. Výstava pak potrvá do konce listopadu.

„Vedle věrnostního programu NPÚ „Pohádkové Česko“ a spolupráce s Českou hostelovou  asociací pokračuje spolupráce se ZOO Liberec, díky níž mají turisté po předložení vstupenky ze ZOO na kterémkoliv z osmi státních hradů a zámků v Libereckém kraji nárok na snížené vstupné, které je uznáváno i naopak v liberecké ZOO,“ připomněla Lucie Spálenská

Další motivací k návštěvě několika památkových objektů jsou podle ní reciproční vstupenky. Nárok na slevu budou totiž mít návštěvníci, kteří v pokladně zámku Hrubý Rohozec předloží vstupenku ze zámku Sychrov nebo hradu Trosky.

Vstupné:  dospělí   150,-- Kč , děti od 3 let   100,-- Kč,  děti do tří let 20,-- Kč

Správa státního zámku Sychrov doporučuje rezervaci termínu prohlídky na tel. 482 416 011.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky