Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Strážníci a policisté se školili v prevenci bezpečnosti provozu na silnicích

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 04. 2012 11:37

Sdílet článek

 

Liberecký kraj společně s Centrem služeb pro silniční dopravu a Krajským koordinačním pracovištěm BESIP dnes uspořádal pro městské i státní policisty a další subjekty činné v oblasti prevence seminář na dětském dopravním hřišti v Liberci jehož cílem je seznámit účastníky se základními principy fungování vzdělávání v oblasti silniční bezpečnosti v Libereckém kraji a podnítit koordinaci jednotlivých činností.

 

„Metodické dopravní hřiště v Liberci tak začalo plnit jednu ze svých základních funkcí, a to funkci jakéhosi metodického centra, které nejen pořádá ale i iniciuje  a koordinuje jednotlivé činnosti. Do bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích dnes vstupuje celá řada projektů a v mnohém se jednotlivé kampaně nebo projekty prolínají,“ uvedl náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp (ČSSD).

Doplnil, že v případě spolupráce jednotlivých subjektů lze jednak tyto projekty výrazně zlevnit a hlavně zabezpečit jejich kvalitu.

Na programu semináře byla například tato témata - Vyhodnocení dopravní výchovy a prováděné prevence bezpečnosti provozu za rok 2011, organizace a seznámení s novými přístupy a metodami výuky dopravní výchovy na základních školách a DDH, Organizace dopravní soutěže mladých cyklistů v roce 2012, financování a podpora dopravní výchovy na dětských dopravních hřištích, představení a předání nových výukových materiálů, informace o preventivně výchovných projektech a kampaních v Libereckém kraji

V praxi se účastníci setkali s dětmi z liberecké  Mateřské školy Jablůňka.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky