Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Středoškoláci mohou ráno nově cestovat do Frýdlantu ve dvou vagonech

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 25. 10. 2022 13:54
  • Doprava

Sdílet článek

Od pondělí 31. října posílí kapacita linky L61, která odjíždí z Liberce v 6:59 směr Frýdlant a Nové Město pod Smrkem. Místo jednoho vozu budou nyní jezdit dva. Do Nového Města pod Smrkem bude dále pokračovat již jen samostatně přední vagón.

„Ve spolupráci s dopravcem České dráhy reagujeme na zvýšenou poptávku cestujících, kteří dojíždějí do Frýdlantu. Je to především kvůli nárustu počtu žáků na Střední škole hospodářské a lesnické ve Frýdlantu, kde se jich letos vzdělává přes 700. K tomu je nutné přičíst i některé dojíždějící pedagogy,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy.

Železniční linky tvoří mezi Libercem a Frýdlantským výběžkem páteř veřejné dopravy. Je to nejen díky moderním nízkopodlažním jednotkám, ale i postupně modernizované trati, kde vlaky nabízí časté a rychlé spojení.

Posílení kapacity spojů v průběhu platnosti jízdního řádu nemusí být vždy samozřejmostí. Zejména v železniční dopravě se rozsah spojení připravuje až s ročním předstihem. Pokud zaměstnavatelé nebo školská zařízení předpokládají zvýšený nárok na pokrytí přepravní poptávky, můžou se obrátit na koordinátora dopravy, aby se nabídka spojů mohla upravit včas a s předstihem. 

Foto: ilustrační

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky