Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Strom splněných přání potěší děti už počtvrté

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 13. 12. 2017 00:00

Sdílet článek

Liberecký kraj splní vánoční přání více než devadesáti dětem, jejichž rodiny si to z různých důvodů nemohou dovolit. Čtvrtým rokem připravuje akci „Strom splněných přání“. Pro dárky si děti na krajský úřad přijedou v pondělí 18. prosince. Připraven bude doprovodný program a různá vánoční vystoupení. V multimediálním sále se začne v 15:00 hodin.

V letošním roce byly do vánoční akce zapojeny nejen děti z Dětského centra v Liberci, ale také děti a jejich rodiče, kteří se nacházejí v těžké životní tísni a teď pobývají v azylových domech v Libereckém kraji. Dětem jejich přání tradičně vyplní zaměstnanci krajského úřadu, krajští radní a zastupitelé a členové Ekonomické rady Libereckého kraje. O moderaci předvánočního setkání se postará čtrnáctiletý Matěj Marek, moderátor Dětské televize Liberec. Dopravu na krajský úřad a zpět zdarma zajistí společnosti ČSAD Česká Lípa a ČSAD Liberec.

„Děti nám prostřednictvím ředitelů domovů napsaly, co by si přály najít pod vánočním stromečkem. My jsme si  jejich přání mezi sebe s kolegy rozdělili a pokusíme se je vyplnit. Akci pořádáme na kraji už počtvrté a každý rok si ji nesmírně užijeme, protože opravdu všichni se naladí na tu pravou vánoční atmosféru,“ říká hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky