Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Studenec postupuje do mezinárodní soutěže Entente Florale Europe

  • 26. 10. 2009 10:57

Sdílet článek

Po vítězství a získání Zelené stuhy v krajském kole soutěže Vesnice roku 2009 pokračuje úspěch obce Studenec, která v celostátní soutěži Vesnice roku 2009 získala ocenění Zelené stuhy ČR roku 2009. Nejvyšší republikové ocenění za péči o zeleň bylo předáno starostovi obce Studenec Jiřímu Ulvrovi na slavnostním úterním vyhlášení v Senátu Parlamentu ČR. Získání celorepublikového ocenění je doprovozeno nominací do mezinárodní soutěže Entente Florale Europe 2010. Po letošním úspěchu Mořic a Krnova bude příští rok zastupovat české barvy právě Studenec, který se v soutěži Entente Florale Europe 2010 (Evropská kvetoucí sídla) zúčastní v kategorii venkovských sídel.

Po vítězství v krajském kole jsme během dvou hodin museli celostátní komisy odborníků ukázat důvody naší výhry. Zajímali se o péči o zeleň a životní prostředí v obci, o její plánování, stávající i dokončené projekty a jejich údržbu, o vzdělávání a osvětu v této oblasti, o spolupráci s výchovnými institucemi a dostatečnou informovanost občanů a další a další důvody“, komentuje bleskovou návštěvu obce starosta Jiří Ulvr.

Vítěz Zelené stuhy ČR roku 2009 kromě nominace do mezinárodní soutěže získal možnost čerpání dotací ze dvou programů vypsaných Ministerstvem životního prostředí do výše 700 tisíc Kč. 

 

Květa Šírová
oddělení tiskové a vnějších vztahů

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky