Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Studenti a učni gastronomické školy na Králově Háji začnou v novém

31. 08. 2009
[id:8627|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Náměstek hejtmana LK Radek Cikl, pověřený vedením resortu školství, mládeže a tělovýchovy a sportu, 31. srpna v 11 hodin slavnostně otevře nově rekonstruované prostory Střední školy gastronomie a služeb na Králově Háji v Liberci.

Pavilony slouží pro výuku žáků hotelové školy, gastronomických oborů kuchař, číšník, cukrář a službových oborů krejčí, kadeřník a kosmetička.

„Liberecký kraj na tuto investici uvolnil 24 milióny korun,“ uvedl Radek Cikl.

Nejstarší pavilónová škola v Liberci na Králově Háji byla postavena v letech 1963 –1967 a ještě donedávna sloužila jako základní škola.

„Zmodernizovali jsme sedmnáct učeben a čtyři kabinety,“ řekl ředitel školy Zdeněk Šlaich a připomněl, že budova za více než 40 let neprošla žádnou vnitřní rekonstrukcí.

Ze sedmi stávajících výukových pavilonů byla provedena modernizace u tří pavilonů, které byly v nejhorším technickém stavu.

„Byla  odstraněna nebezpečná okna, zrekonstruováno sociální zázemí, rozvod tepla a elektřiny a přistavěny chybějící šatny,“ doplnil ředitel. S tím, že tato velká stavební akce probíhala od října 2008 do srpna 2009 postupně tak, aby nedošlo k přerušení výuky žáků a studentů.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302