Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Studenti sklářské školy v Železném Brodě mají nové učebny

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 04. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7812|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Jeden milion a šest set tisíc korun stálo vybavení dvou nových učeben na SUPŠ sklářské v Železném Brodě, které škola je získala z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Slavnostní  otevření se uskutečnilo v pátek za účasti náměstka hejtmana LK pro školství Radka Cikla a starosty města Václava Horáčka.
“Na škole jsem se byl podívat již před lety a již tehdy na mne dýchla příjemným dojmem. Vedení školy se navíc snaží zavádět nové programy vzdělávání. To kvituji a slibuji, že krajský úřad bude škole i nadále vycházet vstříc,”  uvedl Radek Cikl. Nové učebny poslouží převážně oboru aplikované chemie, tedy oboru, který se na škole bouřlivě rozvíjí.

“I od firem sklářského zaměření máme signály, že tuto cestu vítají,” potvrdila ředitelka školy Zdeňka Laštovičková.
Jedna z nových učeben je osazena moderními počítači, v druhé přibyla interaktivní tabule. Studenti ihned novinky vyzkoušeli. Pro mnohé přítomné byla výuka formou interaktivní tabule překvapující.

“Je to nádhera, je vidět, že i školství prochází velkými změnami,” uvedl Václav Horáček, starosta Železného Brodu. Spolupráci a podporu města ostatně pochválilo i vedení školy.

“Jsme rádi, že město se o problematiku školy zajímá a vychází aktivně vstříc,” doplnila Zdeňka Laštovičková, která upozornila na silné symbolické gesto vedení města, když nabízí novým studentům tisícikorunový příspěvek.
Studijní obor Aplikovaná chemie, nově otevřený studijní obor, nabízí pět zaměření: ochrana životního prostředí, výpočetní technika v chemii, podnikový management, analytická chemie a chemická technologie. Vzdělání je rozděleno do tří složek -všeobecně vzdělávací, základní odborné a profilující odborné, které vytváří prostor pro vlastní odbornou specializaci. Profilující předměty budou vyučovány převážně ve třetím a čtvrtém ročníku studia.

V prvních dvou ročnících je studijní plán až na minimální rozdíly shodný pro všechna zaměření. V této počáteční fázi studia žáci získají všeobecný odborný přehled o daném oboru i zodpovědnější přístup k volbě zaměření. (s využitím Denik)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky