Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Svatomartinský jarmark, krůtí hody a trh řemesel pořádají v Brništi

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 08. 11. 2016 12:18

Sdílet článek

Svatomartinský jarmark spojený s krůtími hody, festivalem řemesel a dřevosocháním pořádají v sobotu 12. listopadu v areálu Zátiší v Brništi. Partnerem akce je Liberecký kraj.

Jarmark nabídne nejenom bohatý program, ale také workshopy pro celou rodinu, ukázky tradičních řemesel a spoustu dalších zajímavostí. Návštěvníci mohou na jarmarku ochutnat krůtí speciality všeho druhu, ale chybět nebudou ani ochutnávky vín (nejen svatomartinských). Regionální potraviny i řemeslné výrobky budou k dostání na tržišti a v rámci workshopů si návštěvníci mohou vyzkoušet např. práci kováře, dráteníka, keramika či tisk na plátno a látku, pletení s pedigu a mnohé další. Kdo bude mít chuť, může si dokonce vyrobit erb a meč, podzimní svícen nebo se zapojit do svatomartinského pečení.

Program začne v 10.00 hodin jarmarkem. O hodinu později organizátoři zahájí hlasování o cenu diváků Dřevosochání Brniště 2016. Soutěžit se bude v průběhu dle i o nejlepší krůtí řízeček.

V průběhu dne vystoupí šermíři, pro děti jsou přichystané pohádky a v 16.00 hodin přijede svatý Martin na bílém koni. V půl páté se pak spolu s ním vydá průvod s lampiony ke kostelu sv. Mikuláše.

Další podrobnosti k festivalu najdou zájemci na www.svatymartinbrniste.cz

Pořadateli akce jsou Podralský nadační fond ZOD, ZOD Brniště a.s., Prominent s.r.o., MGH Neukirche e. V. a obec Brniště.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky