Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Svatováclavská výstava ovcí a koz se konala na Pěnčíně

Šírová Květa

  • 28. 09. 2012 18:09

Sdílet článek

Výletní areál a kozí farma na Pěnčíně byla dnes dějištěm sedmého ročníku Svatováclavské výstavy ovcí a koz. Pozvánku mezi chovatele přijal také hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD). Výstavu pořádá každoročně Svaz chovatelů ovcí a koz Libereckého kraje v areálu Kozí farmy Josefa Pulíčka na Pěnčíně.

„Liberecký kraj je velmi členitý, máme tu Jizerské hory, Krkonoše a spoustu svahů, které jsou vhodné pro chov ovcí a koz. Těší mě, že se v našem kraji chová tolik plemen ovcí a koz. Tato výstava je důkazem toho, že se zde chovatelům daří a jsou populární mezi obyvateli kraje,“ řekl hejtman Eichler.

Svatováclavská výstava ovcí a koz je tradiční událostí chovatelů. Návštěvníci měli možnost nejen vidět několik plemen zvířat, ale prohlédnout si další zvířata i exponáty kozí farmy. Součástí programu byla také tržnice tradičních výrobků nebo ochutnávky kozího či ovčího masa. Ochutnat bylo možné také potravinářské výrobky Libereckého kraje. K poslechu hrála kapela Donaha.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky