Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Svaz měst a obcí ČR jednal v Liberci

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 03. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7645|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler a předseda Senátu a senátor za Liberecko Přemysl Sobotka se zúčastnili tradičního krajského setkání představitelů měst a obcí, které se dnes konalo v v sídle  Krajského úřadu Libereckého kraje v Liberci.

Setkání primátorů a starostů v regionech jsou nenahraditelnou příležitostí pro diskusi nad aktuálními problémy obecní samosprávy,“ uvedl hejtman, který upozornil ve svém úvodním slově například na nedobrou situaci obcí v oblasti budování čistíren odpadních vod.

„Věřím, že jednání přijme závěry a návrhy, jak situaci, za kterou obce a města nemohou, řešit  v jejich prospěch,“ řekl hejtman.

Předseda Svazu a europoslanec  Oldřich Vlasáka  ujistil přítomné starosty, že v popředí zájmu je financování obcí, eGovernment (datové schránky, základní registry, el. spisová služba)  a dále odpadové hospodářství a převody pozemků.

„Hovořili jsme také o předsednictví České republiky v Radě EU a zahraniční spolupráci Svazu,“ řekl europoslanec.

Svaz měst a obcí České republiky je dobrovolnou, nepolitickou a nevládní organizací, založenou jako zájmové sdružení právnických osob. Členy Svazu jsou obce a města. Svaz měst a obcí České republiky je partnerem pro vládní i parlamentní politickou reprezentaci. Podílí se na přípravě a tvorbě návrhů legislativních opatření v oblastech týkajících se kompetencí obcí. Činnost Svazu je založena především na aktivitě starostů, primátorů a zastupitelů, kteří se nad rámec svých povinností věnují i obecným problémům samosprávy. V současné době má 2471 členů – měst, městysů a obcí.


 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky