Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Technická univerzita hostila studenty z Vysokého. Díky Smart akcelerátoru

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 23. 02. 2024 08:53
  • Rozvoj

Sdílet článek

Středoškolské studenty hostila minulý týden Technická univerzita v Liberci v rámci projektu Smart Akcelerátor Libereckého kraje III. Akce vznikla ve spolupráci Libereckého kraje, Agentury regionálního rozvoje a Technické univerzity. 

Žáci z Integrované střední školy ve Vysokém nad Jizerou navštívili Ekonomickou fakultu a Katedru energetických zařízení při Strojní fakultě, kde si mohli společně s několika doktorandy například vyzkoušet, jak naprogramovat logistický proces ve firmě vč. simulace, nahlédli do laboratoří, vyzkoušeli si i některá ze zařízení v moderně vybavené Energetické laboratoři, navštívili ale i vědeckovýzkumná pracoviště.

„Těší mě spolupráce mezi studenty středních škol a libereckou univerzitou, která může do budoucna pomoci jak studentům ve výběru vysoké školy, tak i z hlediska uplatnění na pracovním trhu,“ dodal Jiří Ulvr, radní Libereckého kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

 

EU MŠMT LK ARR

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky