Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Termín pro přihlášení obcí do krajského kola soutěže Zlatý erb prodloužen do 31. ledna

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 19. 01. 2018 00:00

Sdílet článek

Obce a města Libereckého kraje se mohou ještě několik dní hlásit do soutěže o nejlepší webové stránky. Termín pro podání přihlášek do krajského kola Zlatého erbu organizátoři prodloužili do 31. ledna 14:00 hodin. Liberecký kraj se do soutěže zapojuje znovu od roku 2011. Jejím pořadatelem je spolek Český zavináč.

„Soutěž hodnotí a porovnává weby jednotlivých měst a obcí, a rovněž webmasteři a provozovatelé dostávají zpětnou informaci a hodnocení pro další zlepšování,“ vysvětluje radní Libereckého kraje Radka Loučková Kotasová, jejíž resort krajské kolo soutěže organizuje.

V krajských kolech hodnotí porota, sestavená Libereckým krajem, celkovou podobu webových stránek i jejich části týkající se předání informací směrem k občanům, dále povinně zveřejňované informace, kvalitu úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných informací, názornost ovládání webu, navigaci a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a další.

Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny v kategoriích:

a) nejlepší webové stránky města,

b) nejlepší webová stránka obce,

c) Smart City a nejlepší elektronická služba.

Liberecký kraj se podílí na vyhlášení krajského kola. Slavnostní vyhlášení výsledků krajského kola soutěže Zlatý erb se bude konat 15. března 2018 v multimediálním sále Krajského úřadu Libereckého kraje. Vítězové všech kategorií postupují do celostátního kola, jehož finále se uskuteční na konferenci ISSS v Hradci Králové v pondělí 9. dubna 2018.

V celostátním kole bude udělena také cena ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci, mimo měst a obcí tak mohou soutěžit i kraje, turistické destinace a turistické atraktivity. Do soutěže o zvláštní cenu ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci je možné se přihlásit až do 15. února. 

Formulář přihlášky do všech kategorií soutěže je k dispozici na webové stránce soutěže www.zlatyerb.cz. Více informací podá koordinátor soutěže Mgr. Jitka Hajžmanová, hajzmanova@zlatyerb.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky