Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Testovací místo pro řidiče kamionů bude fungovat do začátku března

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 18. 02. 2021 21:32
  • Covid-19
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Místa pro provedení antigenních testů jsou v příhraničním Hrádku nad Nisou rovnou dvě. Jedno z nich, vedle silnice I/35 směrem do Polska, slouží pouze řidičům kamionové dopravy. Je pro ně snadno dostupné a funguje šest dnů v týdnu. V tomto režimu bude v provozu do doby, než sousední Německo neukončí podmínku negativního testu pro vstup do země.  Tato podmínka zřejmě bude platit do prvního březnového týdne.

Odběrové místo mělo při spuštění v polovině měsíce února dokonce i nepřetržitý provoz. Po vyhodnocení zájmu řidičů se provozní doba ustálila na šestnácti hodinách denně. Odběrový tým slouží od pondělí do pátku v časech 6.00 až 22.00. V sobotu od 6 do 14 hodin. V neděli bude již zavřeno.

„Dokud bude vstup do Saska podmíněn negativním testem, bude odběrové místo pro řidiče kamionů v provozu,“ řekl hejtman Martin Půta.

Odběrové místo funguje ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje, Krajským ředitelstvím Policie České republiky a městem Hrádek nad Nisou. Odběry zajišťuje společnost SMRŽO – MEDIC, která denně odbaví zhruba 150 klientů.

Ve Spolkové republice Německo platí celostátní zákaz vstupu z České republiky. Z tohoto zákazu existuje několik málo výjimek. Ty mají například osoby s bydlištěm v Německu, pracovníci v nákladní dopravě nebo pracovníci ve zdravotnictví a sociálních službách.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky