Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Testovací místo pro řidiče kamionů v Hrádku nad Nisou dnes večer končí

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 08. 04. 2021 15:46
  • Covid-19

Sdílet článek

Odběrové místo pro provedení antigenních testů v Hrádku nad Nisou, u silnice I/35 směrem do Polska, končí svůj provoz. Od poloviny měsíce února sloužilo řidičům kamionové dopravy. Bylo pro ně snadno dostupné a vyhovovalo jim i provozní dobou zprvu nepřetržitou, pak v režimu šest dnů v týdnu a šestnáct hodin denně. Protože sousední země zmírnily podmínky při překračování státních hranic, odběrové místo pro kamiony svůj provoz dnešní 22. hodinou končí.

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na fungování odběrového místa podíleli. Za celou dobu tam pracovníci otestovali 10.750 řidičů, z nichž jich 37 mělo pozitivní výsledek antigenního testu,“ řekl hejtman Martin Půta.

„Sousední Německo už nepožaduje při vstupu negativní antigenní test, proto není toto odběrové místo potřeba,“ sdělil Vladimír Richter, radní pro zdravotnictví a krajský koordinátor pro očkování. „Z čísel nám vyplývá, že téměř každý třístý řidič byl pozitivní.“  

Odběrové místo fungovalo ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje, Krajským ředitelstvím Policie České republiky a městem Hrádek nad Nisou. Odběry zajišťovala společnost SMRŽO – MEDIC.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky