Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Zdravotnické memorandum umožní spolupráci na simulační výuce

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 29. 04. 2024 12:11
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Cvičení za pomoci modelů a využití nahraných situací v praxi – to je simulační výuka. Fakulta zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci, Krajská nemocnice Liberec a Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje podepsaly memorandum, v němž se zavazují ke spolupráci v této oblasti.

Záštitu memorandu udělili rektor Technické univerzity Miroslav Brzezina a hejtman Libereckého kraje Martin Půta. „Je to další krok k tomu, aby byli absolventi univerzity a pracovníci v nemocnici a na záchrance ještě lépe připravení a vyškolení na řadu situací, jež mohou v jejich praxi nastat. Díky zkušenostem, které nasbírají při simulační výuce, budou schopni poskytnout odbornou a účinnou pomoc tam, kde to bude potřeba,“ vysvětlil hejtman Martin Půta.

„Simulační výuka spojuje teorii s praxí na pomezí vyučování a skutečného prostředí. Neocenitelná je zejména okamžitá zpětná vazba, kterou účastníci získávají od lektorů a pedagogů. Intenzivně dochází k propojení učení s praktickými dovednostmi,“ řekl Vladimír Richter, krajský radní pro resort zdravotnictví.

Simulační výuka je trendem v současném vzdělávání a stále častěji se objevuje na školách v cizině. Zaměřuje se nejen na napodobení opravdových situací, jakými jsou poskytování první pomoci v život ohrožujících situacích nebo spolupráce se záchranáři, ale například také na běžnou činnost na odděleních ve zdravotnických zařízeních.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky