Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Titul EY Podnikatel roku 2015 Libereckého kraje získal Luboš Novák, majitel společnosti MEGA

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 04. 02. 2016 11:34

Sdílet článek

Společnost EY s podporou hejtmana Libereckého kraje, Martina Půty, vyhlásila vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2015 Libereckého kraje. Stal se jím Luboš Novák, předseda představenstva, generální ředitel a majitel společnosti MEGA a.s. V Libereckém kraji byl regionální vítěz vyhlášen podruhé, první krajský titul v historii Libereckého kraje si odnesl za rok 2011 Jaroslav Zeman ze společnosti DETOA Albrechtice, která je známá nejstarší výrobou dřevěných hraček v České republice.

„Velice si tohoto ocenění vážím, neberu ho jen jako mé osobní, ale celého týmu mých spolupracovníků. Každého potěší, když je oceněn za svou celoživotní práci. V podnikání je důležitá odvaha, trochu zdravého riskování a víra v sebe sama, která vás žene dopředu. Schopnost vzchopit se a jít dál i v těžkých chvílích je základní vlastností úspěšného podnikatele. Osobně si ale myslím, že největším bohatstvím firmy jsou její lidé,“ sdělil své bezprostřední dojmy Luboš Novák, vítěz soutěže EY Podnikatel roku 2015 Libereckého kraje.

O vítězství Luboše Nováka rozhodla nezávislá porota, které předsedal Vlastislav Bříza, generální ředitel KOH-I-NOOR holding, držitel titulu EY Podnikatel roku 2014.

„Těší nás, že i letos můžeme veřejnosti představit podnikatele, kteří jdou příkladem a jsou inspirací pro ostatní. Letošní vítěz soutěže EY Podnikatel roku 2015 Libereckého kraje Luboš Novák je uznávaná kapacita ve svém oboru. Je považován za zakladatele elektromembránových procesů v ČR a je autorem nebo spoluautorem více než dvaceti patentů. Porota ocenila nejen výsledky jeho firmy, která dokazuje, že i u nás v ČR jsme schopni konkurovat světovým špičkám, ale i jeho celoživotní podporu spolupráce mezi vědou a byznysem, inovativní přístupy a snahu o urychlení transformace výsledků výzkumu do praxe,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice.

 „Těší mě, že u nás existuje takové množství životaschopných a perspektivních firem.
V poslední době ale od mnohých z nich slýchám, že se potýkají s nedostatkem kvalifikovaných zaměstnanců a absolventů škol, a tak i když nabízí volná pracovní místa, nemají je kým obsadit. To je věc, ve které se snaží kraj firmám pomoci,“
uvedl u příležitosti ocenění úspěšných podnikatelů hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Jméno držitele titulu EY Podnikatel roku 2015 České republiky bude spolu s vítězi v dalších kategoriích vyhlášeno 1. března 2016 v Praze. Nejvíce „želízek v ohni“ na celostátní titul má letos Jihomoravský kraj, následují Praha a Moravskoslezský kraj. 

Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále, které se uskuteční 7. – 12. června 2016 v Monte Carlu.

TZ EY

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky