Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Titul Živnostník roku 2009 získal liberecký hoteliér Lukáš Pytloun

  • 27. 11. 2009 17:20

Sdílet článek

 

Ve čtvrtém ročníku největších podnikatelských soutěží získal titul Živnostníkem roku 2009 liberecký hoteliér Lukáš Pytloun. O získání krajského titulu, který se konal pod záštitou hejtmana LK Stanislava Eichlera, rozhodla odborná porota, o celorepublikovém vítězství veřejnost. Ta mu poslala 5460 hlasů formou SMS.

 

Lukáš Pytloun je dosud nejmladším držitelem titulu Živnostník roku. "Jako student jsem hodně cestoval. Při tom jsem si uvědomil, že v Liberci není dostatek kvalitního ubytování. Poměr mezi kvalitou a cenou nebyl ideální, a tak jsem s tím chtěl zahýbat." říká Lukáš Pytloun.

Začal podnikat již jako student třetího ročníku vysoké školy v roce 2003, kdy si z úspor ze zahraničních brigád a bankovního úvěru koupil starý dům ve velmi špatném stavu s pěti bytovými jednotkami. První zrekonstruovaný byt začal pronajímat zahraničním dělníkům na přechodnou dobu, přičemž veškerý zisk investoval zpětně do nemovitosti a přestavěl na penzion s 54 lůžky. Za šest let podnikání se mu podařilo otevřít v Liberci další tři penziony a dva hotely s celkovou kapacitou 330 lůžek všech kategorií ubytování. Jeden z hotelů je dokonce ve čtyřhvězdičkové kvalitě.

Do čtvrtého ročníku největších podnikatelských soutěží o Ceny Hospodářských novin Vodafone Firma roku 2009 a Zlaté stránky Živnostník roku 2009 se registrovalo rekordních 3636 podnikatelů.

 

Co rozhodlo o vítězích

Vítěze krajských kol soutěže živnostníků zvolila porota na základě podnikatelského záměru a příběhu. O celorepublikovém vítězi rozhodla veřejnost prostřednictvím SMS hlasování.

V jednotlivých odborných porotách zasedli marketingoví odborníci, ekonomičtí novináři, zástupci státní správy zodpovědní za rozvoj podnikání i představitelé partnerů.

 

Vítězové soutěží:

 

Vodafone Firma roku 2009

  1. Farmet, výrobce zemědělských strojů a zařízení pro lisování rostlinných olejů, Královéhradecký kraj
  2. Building SP, výrobce stavebních materiálů, Středočeský kraj
  3. Kovar, výrobce ocelových a obytných kontajnerů, Zlínský kraj

 

Zlaté stránky Živnostník roku 2009

  1. Lukáš Pytloun, hoteliér, Liberecký kraj
  2. František Hlava, výrobce čokoládových specialit, kraj Vysočina
  3. Ivan Doležal, geolog, Hl. město Praha

 

Byznys Rebel 2009

  1. Jiří Kadlec, provozovatel vzdělávací agentury, nakladatelství, vydavatelství a jazykové školy, Ústecký kraj

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky