Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Tradičního memoriálu generála Mrázka se zúčastnily čtyři desítky družstev střelců

Šírová Květa

  • 19. 09. 2012 16:54
  • Rozvoj

Sdílet článek

Tradičního Memoriálu generála Ing. Karla Mrázka, který uspořádalo včera na střelnici v Jenišovicích Krajské vojenské velitelství Liberec (KVV) a Klub vojenských důchodců (KVD) Jablonec nad Nisou, se zúčastnilo na čtyři desítky družstev střelců. Ceny nejlepším střelcům předával hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) společně se zástupcem Statutárního města Jablonec nad Nisou Petrem Loudou (TOP 09) a zástupcem ředitele KVV Liberec podplukovník Pavlem Daleckým.

„Memoriál generála Mrázka se na jenišovické střelnici konal již po šestnácté. Jedná se o tradiční střeleckou akci, kdy mezi sebou o nejlepší mušku bojují tříčlenná družstva z řad ozbrojených složek, ostatních složek IZS, ale i veřejnosti. Střílí se z pistole ráže 9 mm,“ popsal hejtman LK, pod jehož záštitou se memoriál konal.

V současné době se soutěží ve dvou disciplínách: terč nekrytě ležící figura s kruhy a netradiční terč, který má každý rok jinou podobu. Pro každou soutěžní položku má střílející k dispozici 10 nábojů, k tomu 3 náboje na nástřel, celkem tedy 23 nábojů. Soutěž je určena tříčlenným družstvům, která jsou rozdělena do dvou soutěžních kategorií - I. kategorie: ozbrojené složky a pozvaní hosté a II. kategorie: senioři nad 60. let.

Vítězem I. kategorie se stalo družstvo Váleční veteráni Liberec. Druhou příčku obsadilo družstvo z Obecního úřadu Jenišovice a bronzová příčka patřila družstvu z Velitelství 31. brchbo Liberec. Nejlepším střelcem v I. kategorii byl vyhlášen Jaromír Stránský z OÚ Jenišovice.

Ve II. kategorii bylo nejlepšími střelci vyhlášeno družstvo z klubu výsadkových veteránů Liberec, druhou pozici obsadilo družstvo z KVZ Turnov a třetí příčka patřila družstvu KVZ Tanvald 2. Nejlepším střelcem kategorie byl vyhlášen Miloš Klacek z KVZ Turnov.

Cenu předával hejtman Eichler také nejlépe střílející ženě, kterou byla Jana Toušková z Vojenského útvaru z Chotyně.

V rámci vyhlašování nejlepších střelců byla oceněna také Květa Pecová, která se střeleckých soutěží jako rozhodčí účastní přes dvacet let.

KVV Liberec se na soutěži podílí od roku 2004, předchozí ročníky pořádala Okresní vojenská správa Liberec s KVD Jablonec nad Nisou. Do roku 2003 soutěž pořádala Okresní vojenská správa Jablonec nad Nisou a KVD Jablonec nad Nisou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky