Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Nenechte si ujít velkolepý festival Léto na vyhlídce, který se koná na střeše krajského úřadu od 19. do 21. června.

Více informací
Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Turistická příloha představuje pozoruhodnosti Libereckého kraje

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 23. 05. 2024 15:10
  • Cestovní ruch
  • Kultura

Sdílet článek

Speciální přílohu, která obsahuje řadu článků, zajímavostí a tipů nejen na letní turistickou sezonu, vydala MF DNES. Stalo se tak ve spolupráci s oddělením cestovního ruchu a turistických regionů Krajského úřadu Libereckého kraje.

„Během letošní turistické sezony čeká na místní i návštěvníky řada příležitostí k výletům a k návštěvě památek, kulturních stánků, ale i nejrůznějších sportovních a kulturních akcí. Turistické noviny jim usnadní výběr,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Jednotlivé články se věnují nepříliš známým unikátům a atraktivitám kraje například skokanským můstkům v Harrachově, kartounkářskému řemeslu nebo výrobě slavného plastového modelu hračky Tatra 148.

Pro milovníky aktivního způsobu trávení volného času i dovolené nechybí doporučení na nové či upravené úseky cyklostezek Ploučnice, sv. Zdislavy, Varhany nebo pěší trasy, jakými jsou Máchova cesta, Zlatá stezka Českého ráje a Bucharova cesta.

Příloha představuje též muzea, galerie, hrady, zámky i festivaly, které reprezentují kraj po staletí. Nechybí zmínka o Křišťálovém údolí, které představuje tradiční záležitosti i novinky v rámci akcí spojených s výrobou skla a bižuterie. Své stránky s množstvím tipů na výlety mají v bulletinu i jednotlivé turistické regiony – Máchův kraj, Český ráj, Krkonoše, Jizerské a Lužické hory.

Příloha sice již v novinách vyšla, oddělení cestovního ruchu však má ještě k dispozici pět tisíc výtisků. Noviny bude rozdávat zejména na prezentačních akcích a prostřednictvím informačních center.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky