Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Turistická sezóna se v Lužických horách otevře pivofestem

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 05. 2023 09:13

Sdílet článek

Město Cvikov a destinační společnost Lužické hory otevírá tuto sobotu 27.května turistickou sezónu Lužickým pivofestem, na kterém se představí regionální řemeslné pivovary. Akci doprovází bohatý hudební program a samozřejmě nechybí ani turistická vložka – tedy společná túra po okolí města Cvikova.

V sobotu 27.května se do Cvikova sjedou řemeslné pivovary, které spojuje Pivní stezka Lužických hor, aby se představily na historicky prvním Lužickém pivofestu. Kromě domácího pivovaru Cvikov se představí zástupci z České Lípy - Lípák, Varnsdorfu - Kocour, Krásné Lípy - Falkenštejn, Nového Boru - Born a České Kamenice - Kotouč. Celkem šest regionálních pivovarů nabídne své pivní speciály a návštěvníci si tak budou moci vychutnat opravdu pestrou nabídku. Celý program bude zarámován i hudebním programem od staročeské kapely, přes harmonikáře až po regionální rockové legendy.

Samotný kulturní program bude oficiálně zahájen ve 14:00 v letním kině a bude opravdu pestrý. Starosta města Cvikov, Petr Vrabec, uvádí: „Na výběru kapel jsme si dali záležet. Myslím, že každý návštěvník si najde to své a bude spokojen. Ale očekáváme, že dorazí i rodiny s dětmi a samozřejmě jsme mysleli i na ně.“ V odpoledních hodinách bude městem křižovat známý Oybinský vláček, který povozí návštěvníky po tzv. červeném okruhu. každý si tak bude moci užít i netradiční projížďku.

Součástí je i otevírání turistické sezóny a tak jsou zváni všichni zájemci o výlet po krásách okolí Cvikova. „Výlet zahájíme v letním kině v pravé poledne a vyrazíme asi na 6km dlouhý okruh, nemůžeme minout ty největší zajímavosti a nebude chybět ani výklad průvodce“, vysvětluje ředitelka destinační společnosti Marie Kárová.

Turistická sezóna ve Cvikově a celých Lužických horách tak bude mít opravdu důstojné zahájení.

TZ:

Marie Kárová

tel: 603 947 212

e-mail: marie.karova@luzihory.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky