Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Turistické noviny pro Český ráj jsou poprvé zdarma

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 05. 2014 14:46

Sdílet článek

U příležitosti zahájení turistické sezony 2014 „Český ráj dětem“, které v sobotu 26. dubna 2014 navštívilo na čtyři tisíce turistů, byl vydán další ročník oblíbených Turistických novin Český ráj.

Letošní vydání ale prošlo několika změnami. Ta podstatná se týká samotného rozsahu novin, které letos uživatelům poslouží především jako kompletní turistický servis.

Na 32 stranách najdete kalendář kulturních, společenských a sportovních akcí a výstav v regionu, přehledy turistických cílů a památek včetně informací o vstupném a otevírací době, jízdní řády letních turistických autobusů, mapu regionu, prázdninovou nabídku pro každý den nebo se můžete inspirovat při plánování výletů. Zároveň v novinách najdete informace o produktových nabídkách a novinkách z různých částí regionu. Naopak zde chybí články a čtení z regionu, které zůstává výsadou internetových stránek www.cesky-raj.info.

A nejvýznamnější změnou oproti předchozím ročníkům je skutečnost, že noviny jsou ZDARMA! K tomuto rozhodnutí se vedly diskuse s regionálními partnery i zástupci informačních center, v neposlední řadě se podařilo část nákladu financovat ve spolupráci s Mikroregionem Český ráj s pomocí grantu Královéhradeckého kraje.

Noviny vydává nově Sdružení Český ráj a Mikroregion Český ráj ve spolupráci s dalšími partnery v nákladu 10 000 výtisků a budou dostupné na informačních centrech v regionu, na turistických atraktivitách a dalších místech v regionu.

„I přes to, že se v letošním roce turistické noviny nepodařilo vydat v takovém rozsahu, na jaký byli turisté zvyklí, a to především z finančních důvodů, věříme, že se jejich uživatelům stanou cenným průvodcem a pomocníkem při putování po našem krásném regionu,“ uvedla Lucie Rakoušová ze Sdružení Český ráj.

Turistické noviny najdete v elektronické formě ke stažení na http://www.cesky-raj.info/cs/region-cesky-raj/propagacni-materialy-regionu/turisticke-noviny-cesky-raj-2014.html

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky