Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Upozornění na končící platnost eurolicencí k provozování mezinárodní silniční dopravy

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 04. 2019 00:00
  • Doprava
  • Sociální

Sdílet článek

Dopravní úřad upozorňuje podnikatele v silniční dopravě, kteří provozují mezinárodní silniční dopravu, že platnost většiny vydaných eurolicencí končí k 30. 4. 2019. Povinnost provozování mezinárodní dopravy na základě eurolicence se vztahuje na dopravu velkými vozidly (vozidlo nebo jízdní souprava o největší povolené hmotnosti přesahující 3,5 tuny, jsou-li určeny k přepravě zvířat nebo věcí, nebo vozidlo určené pro přepravu více než 9 osob vč. řidiče). Nové eurolicence a opisy eurolicence budou vydávány s platností od 1. 5. 2019.

Eurolicence a opisy budou vydávány na základě žádosti podnikatele v silniční dopravě se sídlem v Libereckém kraji, ve které žadatel uvede počet požadovaných opisů.

Žádost o vydání nové eurolicence uveřejněné na: https://doprava.kraj-lbc.cz/page290/zadosti-a-formulare mohou dopravci zasílat na e-mail doprava@kraj-lbc.cz nebo poštou na adresu Krajský úřad Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, 46180, Liberec 2, anebo předat osobně na podatelně.

O připravení dokladů k vyzvednutí budou dopravci informováni na e-mailovou adresu uvedenou v žádosti. Doklady budou předány po uhrazení správního poplatku (1.000,- Kč za eurolicenci a 200,- Kč za každý opis) pouze oprávněné osobě – v případě zastoupení je nutné doložit plnou moc opravňující k převzetí dokumentů.

Eurolicence budou vydávány po předložení dokladu o zaplacení na odboru dopravy krajského úřadu v 16. patře v kanceláři č. 1617 (po a st 8–16; út a čt 8–14 hod.).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky