Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Úprava křižovatky a silnice v Doksech - Starých Splavech startuje v pondělí

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 02. 2015 15:23
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Krajský úřad Libereckého kraje povolil částečnou uzavírku provozu na silnici I/38 (v úseku před a za křižovatkou silnic I/38 a III/0381) v  Doksech v části Staré Splavy (mezi silničním km cca 4,200 až 4,300), z důvodu provádění stavebních prací za účelem realizace stavby s názvem I/38 Staré Splavy „Stavební úprava silnice (km 4.200-4.300)“ v ku Doksy v rozsahu stavebního objektu s názvem SO 100 Stavební úprava silnice I/38. Začíná se v pondělí 2. března.

Stavbou, jejímž investorem je Ředitelství silnic a dálnic ČR, dojde k úpravě křižovatky silnic I. a III. třídy ve Starých Splavech. Cílem úpravy je zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy v předmětném úseku silnice. Stavba si vyžádá dopravní omezení a uzavírka bude probíhat ve dvou etapách:

 

I. etapa – dojde uzavírce silničního provozu levé části vozovky silnice I/38 (ve směru staničení; místopisně pak jízdního pruhu ve směru jízdy z Mladé Boleslavi do České Lípy – proti směru staničení), kdy provoz na místě bude veden kyvadlově ve zbylé části vozovky silnice I/38 a bude řízen světelnou signalizací a dopravním značením.

II. etapa – dojde k omezení silničního provozu zúžením stávajících jízdních pruhů v místě výstavby ochranných ostrůvků, dále bude snížena rychlost jízdy při průjezdu pracovním místem, a to postupně na 50 km/h. Obousměrný silniční provoz bude zachován a bude řízen dopravním značením.

  Doba trvání:   I. etapa od 2. 3. 2015 do 7. 4. 2015, II. etapa od 8. 4. 2015 do 30. 4. 2015.

 

Objížďka nebyla nařízena, jelikož se jedná o částečnou uzavírku. Částečná uzavírka provozu se uskuteční mimo zastavěné území obce. Nedojde ani k dočasnému přemístění zastávek linkové osobní dopravy. Zastávky linkové autobusové dopravy „Doksy, Staré Splavy, hl. sil.“ v obou směrech již byly od 19. 2. 2015 přemístěny do blízké zastávky „Doksy, Staré Splavy, otočka“, a to v souvislosti s prováděním stavebních prací při realizaci jiných stavebních objektů stavby s názvem „I/38 Staré Splavy - stavební úprava silnice km 4.200-4.300“, a to „SO 101 – Chodníky a nástupiště“.

 

Dopravní omezení v této oblasti bude následně pokračovat v jarních a letních měsících, kdy bude rekonstruována silnice III. třídy číslo 0381, která je ve vlastnictví Liberecký kraj. Stavba bude financována z Regionální operačního programu NUTS II. Severovýchod.

„V současné době probíhá výběrové řízení na zhotovitele, kde je předpoklad na konci března letošního roku uzavření smlouvy s vybraným zhotovitelem,“ řekl radní pro dopravu Vladimír Mastník.

 

Předmětem stavby bude podle něj  rekonstrukce silnice III/0381 v celkové délce 2,47 km od křižovatky se silnicí I/38 a po odbočku na místní komunikaci U Hájenky. Rekonstrukce silnice je rozdělena na tři úseky podle typu úpravy jednotlivého úseku silnice.

„V rámci stavby dojde k položení nového asfaltového krytu vozovky (frézování a pokládka nové živičné vrstvy), lokální výměně ložných vrstev vozovky, výměně stávajících uličních vpustí, vyčištění odvodňovacích příkopů, obnově propustků, dosypání krajnic a k úpravě a doplnění svislého i vodorovného dopravního značení,“ popsal stavbu vedoucí odboru dopravy KÚ LK Jan Čáp.

 V úseku železničního přejezdu v km 0,692 -  1,250 bude provedena kompletní výměna konstrukce vozovky z důvodů nestability podloží a nekvalitní stávající podkladní vrstvy. Součástí stavby bude rovněž rekonstrukce chodníků – výměna konstrukce a silničních obrub mezi vozovkou a chodníkem a provedení vodicích prvků pro nevidomé.  Dále dojde k výměně stávajících stožárů veřejného osvětlení a výstavba nových stožárů u přechodů pro chodce. V rámci rekonstrukce úseku km 0,670-1,250 plánuje Severočeská vodárenská společnost jako investor – výměnu stávajícího vodovodního řadu a kanalizace pod komunikací.

„Rekonstrukce vodovodu a kanalizace by měla předcházet výstavbě komunikace a je nutná součinnost dodavatele a SVS,“ zdůraznil radní. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky