Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Uprchlíci nemusí z Harrachova. Situaci vyřešilo krajské centrum pomoci

08. 12. 2022

Stěhování ukrajinských uprchlíků v Harrachově nakonec úspěšně vyřešilo Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině Libereckého kraje (KACPU LK). To našlo nové ubytování 13 osobám nedaleko místa, které obývají a jež musí opustit.

„Jsem rád, že budou moci zůstat tam, kde mají práci a kde jejich děti chodí do školy,“ řekl hejtman Martin Půta. „Včera přímo do Harrachova jela s pracovníkem krajského hasičského záchranného sboru naše ukrajinská koordinátorka, která s uprchlíky hovořila a navštívila s nimi i nově nabízené ubytovací místo,“ uvedl hejtman. „Vyslechla je, hovořila s nimi. S nabízeným ubytováním byli spokojeni. Důležité pro ně je, aby zůstali pospolu. Chtěl bych tímto poděkovat majitelce chalupy, která nabídla ubytovací kapacity a zejména pracovníkům Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině Libereckého kraje, kteří tuto nepříjemnou situaci, do které všechny nenadálé a zarážející rozhodnutí sněmovny přivedlo, vyřešili rychle a ke spokojenosti všech,“ doplnil Půta. „Poslanecké sněmovně bych rád poděkoval za spolupráci při ubytování uprchlíků od letošního března.“

Kancelář Poslanecké sněmovny ČR ubytovávala od jara dvě desítky ukrajinských uprchlíků v rekreačním zařízení, které má k dispozici v Harrachově. Nyní Sněmovna požadovala jejich vystěhování z důvodu využívání zimního rekreačního ubytování pro vlastní účely.

Mgr. Andrea Fulková
vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů
andrea.fulkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226332
Mobil: 739541549