Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Úspěšný 5. ročník konference Technologie do škol

odborný zaměstnanec

  • 04. 05. 2023 08:57
  • Školství

Sdílet článek

Na konci dubna proběhla na Střední průmyslové škole strojní a elektrotechnické v Liberci konference Technologie do škol. Akce se zaměřovala na využití moderních technologií v oblasti vzdělávání a přilákala ředitele škol, pedagogické i nepedagogické pracovníky a odborně zaměřenou veřejnost.

V průběhu dne měli účastníci možnost zúčastnit se prezentací, workshopů a prohlídky výstavy firem a institucí. Mezi hlavní témata patřila umělá inteligence ve vzdělávání, virtuální realita, robotika a kybernetická bezpečnost.

Organizátoři věří, že konference Technologie do škol pomohla zvýšit povědomí o důležitosti moderních technologií v oblasti vzdělávání a podpořila dialog mezi vzdělávacími institucemi a firemním sektorem. Tato událost přinesla mnoho nových myšlenek a zkušeností a přispěla k dalšímu rozvoji oblasti vzdělávání v Libereckém kraji.

Účastníky konference byly často vyzdvihovány nové poznatky v oblasti umělé inteligence a jejího využití v rámci škol a vzdělávání stejně jako rozšíření obzorů, nové nápady a inspirace v dalších prezentovaných tématech. „Současná doba je svým rychlým rozvojem technologií nesmírně zajímavá a zároveň náročná. Jsem rád, že jsme účastníkům konference mohli nabídnout širokou škálu témat a užitečných informací, které využijí v pedagogické praxi,“ zhodnotil přínosy konference RNDr. Jiří Čeřovský, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro školství, mládež, tělovýchovu, sport a zaměstnanost. „Chci poděkovat všem zúčastněným lektorům, firmám i institucím za zprostředkování informací i zkušeností. Zároveň patří velké díky hostitelské Střední průmyslové škole strojní a elektrotechnické v Liberci, která velkou měrou přispěla k hladkému průběhu celé akce,“ dodal pan Čeřovský.

(Předchozí text byl částečně vytvořen s pomocí ChatGPT.)

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky