Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Už jen pět dnů. Konec hlasování v soutěži Kraj mého srdce se blíží

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 24. 02. 2023 12:25
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

Pět  dnů zbývá do ukončení hlasování v celostátní anketě Kraj mého srdce o nejoblíbenější region České republiky, co se nabídky rekreačního vyžití týče, za rok 2022. Hlasování běží na webu https://www.kampocesku.cz/anketa až do 28. února.

K dnešnímu dni se ankety ve všech kategoriích zúčastnilo bezmála tři a půl tisíce hlasujících, kteří přidělili čtrnácti krajům 129 629 bodů. Sedm krajů aspiruje na pomyslné medailové umístění. Výtečně si vedou v těsném souboji kraje Jihočeský, Jihomoravský a Vysočina. Velmi těsné je zatím pořadí v kategoriích Kam na letní dovolenou / pěší a cyklo, Kam na památky, Kam na zimní dovolenou, Kam na výlet s dětmi a Kam za zážitkem / adrenalinem.

Pro Liberecký kraj byl výsledek ankety z loňského roku velmi pěkný. Obhájil zlatou příčku v kategorii Zimní dovolená. „Jsme tradičně velmi úspěšní právě v této kategorii a byli bychom rádi, kdyby se nám podařilo takto významně uspět třeba v kategorii Kam jet za folklórem/tradicemi. Sklářská tradice, která je v našem kraji velice silná a promítá se v příležitosti zařadit toto téma do programu výletů a dovolených našich návštěvníků. Třeba právě toto téma nám může pomoci při hlasování,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Volit lze různá místa: kam vyrazit na kole nebo na lyžích, kam na zimní dovolenou, kam vzít děti, jaké navštívit lázně, kde si vyjet na koni, kam za adrenalinem, za památkami nebo folklórem. Hlasující udělují v každé kategorii tři hlasy svým oblíbeným regionům s tím, že za první kraj v kategorii udělují tři, za druhý dva a za třetí jeden bod. Oceňují jednotlivé kraje ve výše uvedených kategoriích podle svých vlastních zkušeností v roce 2022, nebo podle toho, kam by se chtěli vydat.

Pořadatelem ankety, jež se koná pod záštitou Asociace krajů České republiky, je tradičně Vydavatelství KAM po Česku ve spolupráci s veletržní správou PVA Expo Praha. Krajští vítězové ankety za rok 2022 převezmou své ceny 17. března v rámci 31. ročníku veletrhu Holiday World & Region World.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky