Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Uzávěrka odevzdání nominací na Knihu roku Libereckého kraje se blíží

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 02. 02. 2021 14:16
  • Kultura

Sdílet článek

Ještě necelé dva týdny je možné nominovat regionální tituly, vydané v loňském roce, do soutěže Kniha roku Libereckého kraje. Přihlásit do soutěže se mohou autoři nebo vydavatelé, jejichž kniha se svým obsahem významně týká Libereckého kraje, jeho občanů a jejich díla, území nebo jeho části, tradic, příběhů, historie, výrobků a podobně. Uzávěrka je 15. února.

„V Libereckém kraji je řada regionálních nakladatelů, paměťových institucí, škol a různých spolků nebo i jednotlivců, kteří vydávají knihy. Mnoho jich vychází také v obcích. Budeme velmi rádi, když pošlou své knihy do soutěže. I když třeba zrovna ta jejich nevyhraje, upozorníme na ni a pomůžeme vzbudit zájem čtenářů,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Zaslané přihlášky zhodnotí sedmičlenná odborná komise, v níž zasednou zástupci odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Libereckého kraje, ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci a odborníci v oblasti nakladatelské činnosti, knižního obchodu a grafického zpracování knih.

„Soutěží se také snažíme upozornit na potřebu dobrého grafického a polygrafického zpracování knih. I regionální tituly si zaslouží pozornost. Vždyť v knihovnách mohou být po generace a i jejich podoba kultivuje čtenáře,“ doplnila Vinklátová.

Kniha roku Libereckého kraje má čtyři kategorie: první jsou beletrie a poezie, druhou odborná a populárně naučná literatura, dále literatura pro děti a mládež, učebnice a na závěr umělecká monografie a výtvarná publikace. Vítěz každé kategorie získá finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a také cenu, kterou speciálně pro tuto soutěž vyrobí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově.

Podmínky pro přihlášení do soutěže, včetně přihlášky a statutu soutěže se nalézají na webu Libereckého kraje: https://kultura.kraj-lbc.cz/ostatni/soutez-kniha-roku-libereckeho-kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky