Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

V areně Bílých tygrů běží veletrh vzdělávání Educa

V areně Bílých tygrů  běží veletrh vzdělávání Educa

[21609|9dca34a53973438aecf90fbd2a055e23|5|public/vnejsi_vztahy/eduka_c331b851f1.jpg]

02. 11. 2007
[id:5783|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Pod názvem EDUCA 2007 potrvá pod záštitou předsedy Senátu a senátora za Liberecko Přemysla Sobotky až do soboty 16 hodin v liberecké Tipsport areně největší krajský veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí v historii. Včera veletrh zahájili hejtman LK Petr Skokan, náměstek libereckého primátora Červina, ředitelka Úřadu práce v Liberci Kateřina Sadílková a Jaroslav Mejstřík, ředitel společnosti Stadion, která Tipsport arenu provozuje.

„Návštěvníkům se zde prezentují prezentovat zaměstnavatelé z regionu, střední, vyšší odborné a vysoké školy, ale také vzdělávací instituce zaměřené na dospělé,“ upozornil Petr Skokan, který přivítal, že pod jednou střechou se zde setkávají školy i zaměstnavatelé.

Na veletrhu EDUCA 2007 se představí na šest desítek škol a vzdělávacích institucí z Libereckého i okolních krajů a zhruba čtyřicítka zaměstnavatelů. Návštěvníky lákají nejen volná pracovní místa, nové obory, které budou školy otevírat v příštím školním roce, kurzy a semináře pro dospělé či se zde nabízí poradenství žákům, absolventům, nezaměstnaným i pracujícím.

„K veletrhu neodmyslitelně patří i doprovodný program. Zejména odborné školy využijí pódia i přilehlých venkovních prostor k praktickým ukázkám - chybět nebudou módní přehlídky budoucích oděvních návrhářů, taneční vystoupení, ale i ukázky práce se dřevem žáků, výroby skleněných figurek nad kahanem žáky či uměleckého kování. SPŠ Strojní a elektrotechnická v Liberci představuje svého robota, ISŠ a Gymnázium na Bojišti zase automobilové trenažery.

V sobotu například zahraje v 10 hodin divadelní představení Podještědské gymnázium, studentky liberecká SPŠ textilní předvedou své výrobky na módní přehlídce, stejně jako učnice ze SPŠ gastronomie a služeb v Liberci, zazpívají Roman Tomeš a Pavel Hrdina i děti z DDM Větrník,“ uvedl Jiří Langer, tiskový mluvčí Libereckého kraje..

Educa 2007 je zároveň vstupní akcí Týdnů vzdělávání dospělých v Libereckém kraji, jež pořádá Rada pro rozvoj lidských zdrojů Libereckého kraje.

Akce seznámí širokou veřejnost s možnostmi, které nabízejí vzdělávací instituce pro osobní i profesní růst dospělých. Kampaň na podporu vzdělávání dospělých nabídne na sto aktivit, které ukáží možnosti pro osobní i profesní růst dospělých - od svařování přes cukrářské modelování po psychologii a cizí jazyky.

Uskutečnila se rovněž soutěž  „O nejlepší program vzdělávání dospělých“  a  konference „Uznávání a ověřování výsledků dalšího vzdělávání“a prezentace „Dlouhodobý záměr rozvoje vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje.









 

 

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302