Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

V českolipské nemocnici naočkují i neregistrované zájemce. Liberecké očkovací centrum spustí tuto službu od pondělí

28. 07. 2021

Od pondělí 2. srpna mohou v očkovacím centru v budově D Krajského úřadu Libereckého kraje obdržet vakcínu i zájemci bez předchozí registrace. Vyplynulo to z dohody mezi Libereckým krajem a Krajskou nemocnicí v Liberci. Bez registrace je možné nechat se očkovat už od dnešního dne také v Nemocnici s poliklinikou v České Lípě.

Očkovat se bude vakcínou Pfizer. Volné termíny jsou teď prakticky okamžitě, takže registraci považuji za malou překážku k rychlému očkování. Očkovací centrum umožní vakcinaci neregistrovaným během celé své pracovní doby. Protože jsou pro nejbližší dny v registračním systému pořád volné termíny, žádáme, aby se lidé registrovali na konkrétní den a hodinu. Vyhnou se tak zbytečnému čekání, případně nutnosti přijít znovu jiný den,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Zájemci o očkování musí mít občanský průkaz, platnou kartičku zdravotní pojišťovny a musí jim být více než 16 let. Termín pro druhou dávku se pro neregistrované automaticky naplánuje za 21 dní po termínu 1. dávky a není možné jej měnit. Otevírací doba očkovacího centra v Liberci je od pondělí do neděle od 7.30 do 19.30. V České Lípě centrum funguje každý pracovní den od 16 do 21 hodin.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz