Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Doksech připravují řezbářské sympozium

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 27. 08. 2018 00:00
  • Digitální úřad

Sdílet článek

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě zve zájemce na letošní XXXIII. ročník řezbářského sympozia, který se uskuteční ve dnech 5. – 8. 9. na zahradě Památníku K. H. Máchy v Doksech. 

Každoročně se do Doks sjíždějí řezbáři z celé republiky, aby vystavili své výtvory a naučili návštěvníky, co práce se dřevem obnáší a jaké má své výhody a specifika. Celou zahradou krásně provoní čerstvé dřevo, všude jsou položená různá dlátka a nožíky a spousta figurek, plastik a soch. Návštěvníci mají jedinečnou možnost naučit se řezbářské technice a podívat se pod ruku mistrům řezbářům.

Zdroj: Jana Fridrichová, Vedoucí Oddělení knihovního fondu a pobočky Památník K. H. Máchy v Doksech

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky