Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V domově se připravují na Velikonoce

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 25. 03. 2016 11:44

Sdílet článek

Ve středu 23. března se velká společenská místnost Domova důchodců Český Dub proměnila v dočasný divadelní sál. Obyvatelům domova se zde představily děti ze souboru Korálek. Jejich pásmo písniček, říkadel a scének bylo plně ve znamení blížících se Velikonoc.

„U příležitosti Velikonoc organizujeme s finanční podporou Nadace Syner podobný program každoročně. Korálek vždy nabídne kulturní program, všichni obyvatelé dostanou občerstvení a dárkový balíček,“ uvedl Radim Pochop, ředitel domova důchodců. Středeční akce se osobně účastnila i hlavní osobnost nadace Iva Urbanová. „Dnešnímu dni se říká škaredá středa. Ten, kdo se bude kabonit, tomu to údajně vydrží celý rok. Já vám proto přeji, abyste se naopak všichni smáli a měli tak dobrou náladu další rok,“ řekla před zahájením programu přítomným seniorům Iva Urbanová.  Její slova zřejmě padal na úrodnou půdu, potvrdila to po skončení programu jedna z obyvatelek domova. „Moc se mi to líbilo. Nejvíce tradiční národní písničky. Děti to měly krásně nacvičené,“ svěřila se Helena Marečková.

Předvelikonoční týden je v domově vůbec pestrý a z nabízených programů si může vybrat opravdu každý. Již v úterý se část obyvatel věnovala společné přípravě sváteční výzdoby, včetně malování kraslic. Pánové se zaměřili zejména na pletení pomlázek. Ve čtvrtek pak bude možné navštívit hudební odpoledne spojené s nabídkou svátečního občerstvení.

Domov důchodců Český Dub je příspěvkovou organizací Libereckého kraje, poskytuje celoroční pobytové služby celkem stovce svých obyvatel.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky