Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Galerii Jídelna představí Šerosvět Michala Janovského

Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 17. 05. 2018 00:00

Sdílet článek

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě zahájí ve čtvrtek 24. května v 17. hodin v Galerii Jídelna novou výstavu. Své obrazy zde představí českolipský rodák Michal Janovský (*1984), který výstavu nazval Šerosvět.

Michal Janovský vystudoval Střední umělecko-průmyslovou školu sklářskou a Vyšší odbornou školu sklářskou v Novém Boru. V současné době se naplno věnuje malování. Dominantním mediem v jeho tvorbě je suchý pastel, věnuje se ale i klasické olejomalbě. Práce Michala Janovského se zaměřují hodně na portréty, témata čerpá ale i z historie, přírody

a zakomponovává i mystické prvky. O své tvorbě říká: „Těší mě jemná práce s realitou a propracovaným řemeslem.“    

Kromě vlastní tvorby pořádá také workshopy zaměřené na suchý pastel po celé ČR i v zahraničí, ale také spolupracuje na obnově drobných sakrálních památek v Národním parku České Švýcarsko.

Zahájení výstavy proběhne ve čtvrtek 24. května od 17.00 v Galerii Jídelna. Jako speciální host na vernisáži vystoupí hudební alternativní skupina „Neumíínisss“. Výstava je k vidění do 12. srpna 2018.

Výstavy Michala Janovského:

1. místo za kresbu na mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích 2015
Hlavní ocenění na mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích 2015
Hlavní ocenění na mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích 2016
Výstava "Kontrasty" Galerie Knupp 2017
Výstava "Divnotaje" Galerie Knupp 2018

Zdroj: Jana Jermanová Jakubská, vedoucí oddělení výstav, propagace a Galerie Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky