Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Horní Branné se dočkali nové silnice i chodníků

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 15. 12. 2023 12:35
  • Doprava
  • Školství

Sdílet článek

Více než třičtvrtě kilometru dlouhý úsek silnice III/2955 v Horní Branné má nový povrch. Součástí rekonstrukce je také výstavba chodníků, přeložky plynovodu a modernizace veřejného osvětlení. Kraj investoval do projektu 21,3 milionu korun, obecní příspěvek činil 8,7 milionu.

„Jsem rád, že se podařilo dokončit další rekonstrukci krajské silnice. Opět jde o bezvadnou spolupráci mezi krajem a obcí. Horní Branná investovala do takzvané humanizace, tedy nových chodníků a osvětlení. Kraj zaplatil rekonstrukci povrchu,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek pro resort dopravy.  

Stavba začala v červnu letošního roku a práce pokračovaly do listopadu 2023. Liberecký kraj za rekonstrukci zaplatil 21,3 milionu korun.

Silnice III/2955 se nachází v zastavěném i nezastavěném území obce Horní Branná. Rekonstrukce se dočkal úsek ve staničení1,200–1,975, tedy v délce 775 metrů.

Liberecký kraj letos investoval do rekonstrukcí silnic a mostů přes 1,18 miliardy, přibližně stejnou částku využije i příští rok.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky