Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Kamenářském domě v Turnově oslavili 5. výročí značky Regionální produkt Český ráj

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 12. 2012 16:52

Sdílet článek

 

Sdružení Český ráj založilo před pěti lety značku Regionální produkt Český ráj, a tak 10. prosince uspořádalo při příležitosti tohoto výročí setkání příznivců, podporovatelů a výrobců produktů, které jsou vytvořeny na území Českého ráje.

Setkání se zúčastnila členka rady kraje Ivana Hujerová, zástupci Místních akčních skupin, Chráněné krajinné oblasti Český ráj či infocenter a také samotní nositelé značky.

„Značku Regionální produkt Český ráj má na svých výrobcích v současné době 42 nositelů, z toho 18 potravinářů a 24 řemeslníků,“ prozradila radní.

Dalším účelem setkání byla diskuze o udržitelnosti projektů na podporu lokálních výrobků a potravin, možností jejich financování, a zda začít v regionu certifikovat i služby.

Radní Ivana Hujerová předala účastníkům své zkušenosti z projektu Regionální produkt Jizerské hory a doporučila další metody propagace místních výrobků.

Dále uvedla, jak by chtěl Liberecký kraj v příštích letech podporovat sdružení věnující se této problematice.

Liberecký kraj bude nakupovat od místních výrobců jejich produkty a rozdávat je jako své propagační materiály či dary při významných akcích kraje. Dále bude Liberecký kraj vstřícný všem iniciativám organizací, které propagují regionální produkty, a může jim být nápomocný při organizování setkání na výměnu zkušeností,“ informovala účastníky radní pro regionální a hospodářský rozvoj, evropské projekty a rozvoj venkova.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky