Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V kraji přibyla nová odběrová místa na antigenní testy. Je jich už 12 

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 11. 01. 2021 13:39
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Od pondělí 11. ledna začala v Libereckém kraji fungovat další hromadná odběrová místa na antigenní testování proti COVID-19, celkem jich tak nyní slouží 12. Objednávky na testy přijímá výhradně krajský rezervační systém, který se nalézá na https://bit.ly/test_rezervace Antigenní testy je možné kromě těchto hromadných míst podstoupit také u praktických lékařů a stomatologů," doplnil hejtman Martin Půta.

Otestovat se mohou nechat všichni, kdo mají  v České republice zdravotní pojištění. Vyšetření se neprovádí u osob, u kterých uplynulo méně než 90 dní od prvního pozitivního výsledku PCR testu, a u osob, kterým byl v posledních 5 dnech proveden PCR test nebo antigenní test s negativním výsledkem.

Preventivní antigenní testování není určeno pro ty, kdož mají příznaky onemocnění covid-19 nebo pro osoby v karanténě. Pokud se objeví příznaky onemocnění, je třeba kontaktovat praktického lékaře, který indikuje potřebné vyšetření nebo vystaví žádanku na PCR test. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky