Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V krajském kole Dopravní soutěže mladých cyklistů dominovali žáci ZŠ Lomnice n. P.

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 06. 2012 16:59

Sdílet článek

 

Na Dětském dopravním hřišti v Liberci a následně v Autokempu Liberec v Pavlovicích se 7. až 8. června uskutečnilo krajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů, které uspořádal Liberecký kraj společně s koordinačním pracovištěm BESIP pro Liberecký kraj Ministerstva dopravy, Centrem služeb pro silniční dopravu s.p.o., Policií České republiky, Městskou policií Liberec a Českým červeným křížem Liberec.

Záštitu nad akcí, kterou suverénně ovládli žáci ZŠ v Lomnici nad Popelkou,  převzal Martin Sepp (ČSSD), náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort dopravy.

O nejlepšího mladého cyklistu v Libereckém kraji zápolilo celkem 15 družstev z 12 škol., tedy  celkem 60 dětí ve dvou věkových kategoriích. V letošním roce již po osmé od roku 2004 soutěži dominovala ZŠ Lomnice nad Popelkou. Její žáci se umístili na prvním místě v I. a II. kategorii družstev i jednotlivců a celkovým vítězem se stala Eliška Suchardová, která si zároveň odnesla i cenu za první místo v I. kategorii jednotlivců.

Liberecký kraj již dlouhodobě podporuje a doplňuje systematickou dopravní výchovu a společně se svým Týmem silniční bezpečnosti a partnery realizuje celou řadu dopravně preventivních akcí a aktivit na školách i pro veřejnost. Chceme tak zapojit co nejvíce žáků, ale i rodičů do problematiky dopravní bezpečnosti. Prevence v této oblasti se vyplatí, pokud je systémová, proto Liberecký kraj své programy vždy připravuje v návaznosti na systematickou dopravní výchovu případně na další republikové a Evropské kampaně. Dopravní soutěž mladých cyklistů je jeden z pilířů celého systému BESIP a proto tyto soutěže budeme i nadále podporovat,“ uvedl Martin Sepp.

Jednotlivá soutěžní družstva byla tvořena vždy 2 dívkami a 2 chlapci. V I. kategorii soutěžili žáci 5. a 6. ročníků ZŠ a ve II. kategorii žáci 7. a 9. ročníků ZŠ. Děti absolvovali celkem 5 soutěžních disciplín (jízda podle pravidel na dětském dopravním hřišti, znalostní test z pravidel provozu na pozemních komunikacích, práce s mapou, jízda zručnosti a zdravověda). Výsledky družstev byly dány součtem trestných bodů jejich jednotlivých členů. Vítězná družstva budou reprezentovat Liberecký kraj v celorepublikovém finále, které se uskuteční ve dnech 19. - 21. 6. 2012 v Kadani a Chomutově.

Cílem dopravní soutěže mladých cyklistů je přispívat ke zvýšení efektivity dopravně výchovného působení ve školách, správnému a bezpečnému chování dětí v silničním provozu a ke snižování dopravní nehodovosti, prohloubit a ověřit znalosti a dovednosti žáků v uplatňování pravidel silničního provozu pro cyklisty, v technice jízdy na kole a v dalších dovednostech nezbytných k bezpečné jízdě na kole, podněcovat a zvyšovat zájem žáků o bezpečnou dopravu a o dopravní výchovu.

Výsledky - Jednotlivci I. Kategorie

1. Suchardová Eliška 2 ZŠ Lomnice nad Popelkou 11

2 Lásková Kateřina 1 ZŠ Lomnice nad Popelkou 15

3 Troják Jan 11 ZŠ Rychnov u Jablonce nad Nisou 29

 

Výsledky - Jednotlivci II. Kategorie

1. Podzimková Lucie 52 ZŠ Lomnice nad Popelkou 32

2 Křivánková Simona 59 ZŠ Rychnov nad Nisou 32

3 Jansa Dominik 53 ZŠ Lomnice nad Popelkou 34

 

Absolutní pořadí  - Jednotlivci

1 Suchardová Eliška ZŠ Lomnice nad Popelkou

2 Lásková Kateřina ZŠ Lomnice nad Popelkou

3 Troják Jan ZŠ Rychnov u Jablonce nad Nisou

4 Podzimková Lucie ZŠ Lomnice nad Popelkou

5 Křivánková Simona ZŠ Rychnov nad Nisou

6 Junek Jakub ZŠ Lomnice nad Popelkou

7 Jansa Dominik ZŠ Lomnice nad Popelkou

8 Mejsnarová Kateřina ZŠ Lomnice nad Popelkou

9 Smolák Dominik ZŠ Rychnov nad Nisou

10 Růžička David ZŠ Lomnice nad Popelkou

11 Hozáková Veronika ZŠ Rychnov u Jablonce nad Nisou

12 Fejková Diana ZŠ Rychnov u Jablonce nad Nisou

13 Svatý Jakub ZŠ Libštát

14 Maťátko Martin ZŠ Lomnice nad Popelkou

15 Janatová Pavlína ZŠ Libštát

16 Štrynclová Zuzana ZŠ Rychnov nad Nisou

17 Mikula Jaroslav ZŠ Libštát

18 Mráček Martin ZŠ Česká - Liberec

 

Výsledky - I. kategorie družstva

ZŠ Lomnice nad Popelkou 109

2 ZŠ Rychnov u Jablonce nad Nisou 200

3 ZŠ Školní - Sever Česká Lípa 327

4 ZŠ Česká - Liberec 334

5 ZŠ Partyzánská - Česká Lípa 340

6 ZŠ Kokonín 367

7 ZŠ Kaplického - Liberec 412

8 ZŠ Studenec 446

 

Výsledky - II. kategorie družstvaPoř. ZRUČMAPA Celkem

ZŠ Lomnice nad Popelkou 142

2 ZŠ Rychnov nad Nisou 203

3 ZŠ Libštát 239

4 ZŠ Česká - Liberec 308

5 ZŠ Dobiášova - Liberec 368

6 ZŠ Pěnčín 442

7 ZŠ Pátova - Česká Lípa 465

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky