Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Libereckém kraji je od úterý vyhlášen zákaz návštěv  

Blanka Freiwilligová

odborný zaměstnanec oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 25. 10. 2021 14:36

Sdílet článek

V nemocnicích a zařízeních sociálních služeb v Libereckém kraji začne od úterý 26. října platit zákaz návštěv. Doporučení směrem ke všem zřizovatelům vydala Krajská hygienická stanice v Liberci. Potrvá až do odvolání.

Důvodem zavedení zákazu návštěv je nárůst běžných respiračních onemocnění a zvyšující se nárůst počtu nemocných koronavirem,“ vysvětluje Vladimír Richter pověřený řízením resortu zdravotnictví Libereckého kraje.

Omezení návštěv ve zdravotnických a sociálních zařízeních doporučila Krajská hygienická stanice Liberec. „Výskyt běžných respirací je na úrovni zhruba 1.900 případů na 100 tisíc obyvatel, takže nárůst těchto běžných respirací je znatelný. Domníváme se, že toto opatření přispěje k omezení šíření onemocnění,“ uvedl Vladimír Valenta, ředitel krajské hygieny.

Doporučení zákazu návštěv se týká všech nemocnic v Libereckém kraji, dále všech domovů pro důchodce, LDN, domovů se speciální péčí, léčebny a ostatní zařízení sociální péče na celém území Libereckého kraje. Před případnou návštěvnou si uzavření konkrétní organizace ověřte. Definitivní rozhodnutí o zákazu návštěv zůstává na řediteli každé z nich, proto si informaci o uzavření předem ověřte.

Páteřní nemocnice Libereckého kraje a všechny organizace zřizované Libereckým krajem doporučení vyslyšela a od zítra se pro návštěvy uzavírají. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky