Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V první vlně rada kraje schválila kotlíkové dotace za více než 83 mil. Kč

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 04. 2016 13:22
  • Rozvoj

Sdílet článek

Celkem 735 žádostí o kotlíkové dotace za více než 83 mil. Kč schválila Rada Libereckého kraje na svém včerejším jednání. Jedná se o první milník, ve kterém krajský úřad od 25. ledna do 29. února 2016 přijal 1.076 žádostí s celkovou požadovanou výší dotace 118.620.039,79 Kč.

Tyto přijaté žádosti prošly hodnocením od 1. 3. do 8. 4. „S žádostí o finanční příspěvek na výměnu starého kotle uspělo celkem 735 žadatelů, dalších 25 žádostí bylo doporučených k vyřazení kvůli nesplnění podmínek programu. Mezi tyto důvody patří například exekuce na nemovitosti, více bytových jednotek než tři, nebo jiné původní zdroje vytápění než jsou kotle. Na vlastní žádost žadatelů bylo vyřazeno z hodnocení 14 žádostí, které nebyly radě kraje vůbec předloženy,“ říká člen rady kraje Vít Příkaský s tím, že chybných nebo nekompletních žádostí k doplnění je dalších 302.

Druhá vlna zahrnuje žádosti, které krajský úřad přijal od 1. března, dosud jich zájemci podali 150. Součástí druhého milníku jsou i ty žádosti, které byly špatně podány v prvním. S jejich hodnocením se začalo 11. dubna.

„Ihned po posouzení dané žádosti obdrží žadatel od pracovníků krajského úřadu, které kotlíkové dotace vyřizují, e-mail s průběžnou informací o tom, zda je žádost v pořádku. Rovněž se dozvědí, kdy finanční příspěvek bude schvalovat rada kraje,“ vysvětluje radní Příkaský. „V druhém milníku budou žádosti radě kraje předloženy nejpozději 7. června nebo zastupitelstvu 21. června 2016,“ dodává.

Dosud nebyly veškeré finance v rámci kotlíkových dotací vyčerpány, žadatelé tak mají stále ještě šanci na příspěvek dosáhnout. Po vyčerpání alokace se žádosti občanů dostanou do takzvaného zásobníku projektů. To znamená, že taková žádost může být schválena například v případě odstoupení žadatelů, kteří měli dřívější pořadí, ale projekt nerealizovali, či se uvolní finanční prostředky kvůli neproplacení dotace žadateli, který nesplnil podmínky Programu.

logolink kotlíkové dotace

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky