Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V sídle Libereckého kraje se diskutovalo o návrhu zákona o územně správním členění státu

Futerová Linda

  • 14. 01. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:1496|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Z iniciativy hejtmana Libereckého kraje Pavla Pavlíka se začátkem tohoto týdne uskutečnilo setkání poslanců a senátorů za Liberecký kraj, aby společně diskutovali nad návrhem zákona o územně správním členění státu. Zákon navrhuje zřízení 7 správních krajů,  v případě severu Čech vznik správního kraje Severočeského, který by znovu spojil Liberecký a Ústecký kraj. Po tomto jednání zástupci obou komor parlamentu vyjádřili nesouhlas s tímto návrhem zákona a vydali společné prohlášení, ve kterém požadují členění na 14 krajů, které kopírují současné VÚSC, a požadují vyřešit problém turnovské oblasti (správní okres Semily a správní okres s rozšířenou působností Turnov). Prohlášení, pod které se podepsali všichni přítomní poslanci: MUDr. Sobotka, MUDr. Tejnora, Ing. Brynychová, p. Hasil, Ing. Ježek, p. Němec, RNDr. Pelc, Mgr. Paukrtová a Ing. Vojtilová, bylo dne 13. 1. 2004 zasláno hejtmanem kraje všem členům Vlády ČR, předsedům parlamentních a senátních klubů a hejtmanům ČR.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky