Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Sosnové si děti z domovů užijí Rytířské dopravní BESIP hrátky

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 30. 07. 2015 10:18
  • Doprava
  • Školství

Sdílet článek

Krajské koordinační pracoviště BESIP ve spolupráci s Dětským domovem Dubá – Deštná, Policií ČR, městskou policií, skupinou motorkářů Rytíři silnic, Autodromem Sosnová a dalšími partnery pořádají dne 31. července 2. ročník celostátní dětské dopravní soutěž dětských domovů „Rytířské dopravní BESIP hrátky 2015„. Záštitu nad akcí převzal radní Libereckého kraje pro dopravu Vladimír Mastník, který na autodrom dorazí společně s radní pro školství Alenou Losovou.

Celostátní dopravní soutěž dětských domovů se koná od 9:00 do 18:00 hodin, zážitkovou formou pohádkového příběhu. Součástí soutěže bude bohatý doprovodný program pro děti zaměřený na výchovu k morálním hodnotám, odpovědnosti při dodržování zásad a pravidel, ochrany zdraví a životů při pohybu na silnicích formou příkladů a vzorů historických postav.

Cílem akce je podpora zavádění systému dopravní výchovy v dětských domovech pro znevýhodněné děti, které bezesporu patří mezi nejzranitelnější účastníky silničního provozu.  Dětské domovy nedisponují dopravními hřišti a jejich umístění zpravidla neumožňuje pravidelné návštěvy systematické dopravní výchovy. Proto Krajské koordinační pracoviště BESIP pro Liberecký kraj ve spolupráci s Policií ČR, partnerským aktivem BESIP – Rytíři silnic a dětským domovem Dubá – Deštná průběžně organizuje společný projekt zaměřený na dopravní výchovu v dětských domovech nazvaný „Dopravní hrátky„.

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky