Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V soutěži Zlatý erb bodovaly Jablonné, Liberec, Líšný a Železný Brod

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 05. 03. 2024 16:12
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Je rozhodnuto. Své vítěze již zná krajské kolo soutěže Zlatý erb, kterou vyhlašuje ve spolupráci se spolkem Český zavináč Liberecký kraj. Je určena městům a obcím regionu, které mají oficiální webové stránky, elektronické služby nebo turistické webové prezentace.

Ve Zlatém erbu kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí. Na krajská kola pak naváže kolo celostátní. Účast v soutěži je pro města a obce zdarma „Vzhled i technické zpracování webových stránek velkých měst, ale i menších obcí se rok od roku zvyšují. Díky Zlatému erbu mohou tvůrci internetových prezentací, programátoři a provozovatelé stránek obdržet zpětnou vazbu a podněty k tomu, jak udělat obecní internetové prezentace ještě lepší a příjemnější pro uživatele,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

V letošním, šestadvacátém ročníku se mezi obcemi, které nemají rozšířenou působnost, na třetím místě umístil web Smržovky, na druhém stránky Cvikova a na prvním místě web Jablonného v Podještědí. Mezi obcemi s rozšířenou působností si třetí příčku vydobyl webový portál Semil, druhou Jablonce nad Nisou a na prvním místě stanuly internetové stránky Liberce. Jablonné a Liberec tak postupují do celostátního kola soutěže.

Kromě porotců volila své favority i veřejnost. Mezi obcemi, které nemají rozšířenou působnost, obdržel nejvíc hlasů Líšný, mezi obcemi s rozšířenou působností u veřejnosti zabodoval Železný Brod.

Za léta svého konání se Zlatý erb stal již osvědčenou tradicí, která má na zvyšování kvality veřejného života v obcích a městech díky rozvoji internetu velký podíl. „Soutěžící dlouhodobě vnímají soutěž jako zdroj informací, zda jejich webové stránky splňují po obsahové stránce z pohledu aktuální legislativy vše podstatné, co má web obce nebo města obsahovat,“ řekl Jiří Ulvr, náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky