Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V srpnu budeme znát Vesnici roku Libereckého kraje

Futerová Linda

  • 20. 07. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:2979|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

V letošním roce již po jedenácté byla vyhlášena soutěž Vesnice roku v programu obnovy venkova. Vyhlašovatelé soutěže jsou Spolek pro obnovu venkova, Svaz měst a obcí ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.

V uplynulých dnech navštívila hodnotící komise 13 přihlášených obcí v Libereckém kraji. Komise hodnotila uskutečňování vlastního programu obnovy vesnice. Zejména se členové komise zaměřili na koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, obraz vesnice, občanskou vybavenost, ale také sledovali životní prostředí či péči o krajinu. V loňském roce si v těchto oblastech  nejlépe vedla a vítězem se stala obec Mírová pod Kozákovem.

V letošním roce poprvé došlo ke změnám pravidel soutěže, a proto obec může získat v daném roce maximálně jedno z ocenění, přitom v období 10 let může stejné ocenění získat pouze jednou,“ řekl náměstek hejtmana Radim Zika, který má ve své gesci rozvoj venkova Libereckého kraje.

Hodnotící komise v letošním roce udělí kromě zlaté stuhy pro vítěze i modrou za společenský život, bílou za činnost mládeže, zelenou za péči o zeleň a životní prostředí, a také diplom za vedení obecní knihovny.

Vyhlášení výsledků soutěže proběhne ve vítězné obci Libereckého kraje v měsíci srpnu. Přesný termín by měl být znám v průběhu příštího týdne. Vítěz krajského kola poté postupuje do celostátního, které proběhne na konci listopadu.

Liberecký kraj soutěž podporuje svými krajskými cenami a to „Skokanem roku“ a oceněním „Za rozvoj venkova“. Obě ocenění budou předána na slavnostním vyhlášení Vesnice roku Libereckého kraje 2005“, uzavřel Zika.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky