Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V srpnu začíná ve vestibulu krajského úřadu výstava „Věci, na které nedosáhnu“

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 29. 07. 2022 10:21
  • Kultura

Sdílet článek

Otisky, malované či kreslené struktury, rozprostřené konstrukce, vystříhané obrazce, navrstvené podklady, překrývané motivy, pozorování přírody. To vše nabídne výstava Radky Anny Chocholouškové ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Vernisáž se koná 1. srpna v 17 hodin. Expozice potrvá do konce letošního srpna. Záštitu nad událostí převzala krajská náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Květa Vinklátová. 

Tvorba Radky Anny Chocholoušové má silnou, až obsedantní jednotící linii: Chce vrátit ztracenému a tápajícímu člověku „zázračno“, které zůstává součástí reality, jenom je zapomenuto a zakryto stále narůstajícím množstvím nepotřebných věcí. Člověku, který ztratil víru v boha, chce ukázat, že ztráta víry nemusí být ještě ztrátou spirituality. Že tajemství nebylo vědou odhaleno, a dokonce ani nijak podstatně redukováno. Že je stále přítomné a s nezmenšenou silou oživuje zahradu za domem i celý vesmír.

 

Stručný životopis autorky:

V současné době vede ateliér Kov a Šperk na SUPŠ a VOŠ v Jablonci nad Nisou.

2004–2006

Fakulta výtvarných umění v Brně

– ateliér Enviroment

 

2000–2004

Fakulta užitého umění a designu

– ateliér Přírodních materiálů

 

1995–2000

Střední uměleckoprůmyslová škola bižuterní

a Vyšší odborná škola v Jablonci nad Nisou – obor Pasíř

 

Pozvánka na výstavu je v příloze.

  • Pozvánka Radka Chocholoušová Aa (.pdf)
    162 kB
    29. 07. 2022 10:22

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky