Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Tanvaldu odstartoval 56. ročník hudebního jara

Šírová Květa

  • 13. 04. 2012 22:33

Sdílet článek

Slavnostního zahájení již 56. ročníku Tanvaldského hudebního jara, které dnes koncertem souboru Hradišťan odstartovalo v Kině Jas Járy Cimrmana v Tanvaldu, se zúčastnil, na pozvání místostarosty města Josefa Průchy, také hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD).  

„První ročník Tanvaldského hudebního jara se konal 25. května 1957 zahajovacím koncertem tanvaldských rodáků profesora Josefa Muziky a Věry Řepkové. Nyní zahajujeme již 56. ročník a mě těší, že i po tak dlouhé době přišlo na úvodní koncert Hradišťanu velké množství milovníků hudby. V dnešní uspěchané době je totiž potřeba se občas zastavit a věnovat se sobě i blízkým, rozvíjet vlastní kulturní život a duševně odpočívat. A k tomu neodmyslitelně patří právě návštěva kulturních stánků a tradičních akcí,“ řekl v úvodu hejtman.

Koncerty Tanvaldského hudebního jara jsou pořádány pod Cyklem festivalů ve spolupráci s Českou kulturou o.s. Zahajovacím koncertem bylo skvělé hudební vystoupení Hradišťanu s uměleckým vedoucím Jiřím Pavlicou pod názvem Vítání jara. Zazněly písně o lásce, přírodě, Velikonocích a dalších symbolech, které člověka v tomto ročním období provázejí.

Samotnému zahájení festivalu předcházela ještě vernisáž výstavy prací žáků DDM Ulita Tanvald, které budou po celou dobu festivalu umístěny ve foyer Kina Jas Járy Cimrmana.

Podle slov předsedkyně festivalového výboru Tanvaldského hudebního jara Libuše Vedralové se návštěvníci festivalu mohou těšit ještě na další tři koncerty.  27. dubna v Kině Jas Járy Cimrmana od 18.30 hodin vystoupí žáci ZUŠ Tanvald a od 19 hodin se bude konat koncert JAZZ na ENTOU (Milan Svoboda – klavír, Jiří Bárta- violincello). Celý festival pak uzavře VARHANNÍ KONCERT Pavla Svobody a Ivy Kramperová, který se bude konat 11. května od 19 hodin v kostele sv. Františka z Assisi v Tanvaldě – Šumburku.

Kompletní program Tanvaldského hudebního jara naleznete v příloze.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky