Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

V Tatobitech vysadí novou lipovou alej

19. 05. 2016

Novou lipovou alej vysadí o víkendu v Tatobitech na Semilsku. Stromy budou lemovat starou „Císařskou cestu“. Občané a hosté si mohou přijít zasadit každý svoji lípu, která bude označena jejich jménem, a stanou se jejím patronem. Jedním z nich bude i hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Lidé začnou vysazovat novou lipovou alej v sobotu 21. května od 10.00 hodin. Nové stromky obec pořídila za příspěvek, který získala v rámci ankety Strom roku 2015, v níž se ucházela o přízeň veřejnosti tisíciletá lípa v Tatobitech. Strom nakonec postoupil i do evropské soutěže strom roku. „Soutěže se zúčastnili národní vítězové z patnácti evropských zemí a naše, 650 let stará lípa z Tatobit, se svým příběhem vybojovala v silné konkurenci druhou příčku. Máme z toho velkou radost, i proto, že čeští zástupci v minulých ročnících soutěže obvykle obsadili páté místo,“ těší se z umístění starostka Tatobit Lenka Malá.

Sraz pro všechny, kteří se chtějí výsadby nové aleje zúčastnit, je u mostu na Zázvorce (pod Zahradnictvím na Zázvorce – Tatobity). 

 

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215